Joskus käy niin että jääkaapin perukoille unohtuu ruokatarvikkeita. Ja niistä on sitten parasta ennen päiväys mennyt. Kyllä harmittaa laittaa niitä roskiin.
Nyt keksin laittaa jääkaapin oveen listan vanhentuvista tarvikkeista. Pitsasuikaleet vanhenevat huomenna, mutta ehdin ne vielä käyttämään. Huomenna on pitsapäivä!

Kun maito on vanhenemassa, niin silloin tehdään pannukakkua, lettuja tai riisipuuroa. Hapanmaitotuotteita voi surutta käyttää yli päiväyksen.
Banaanit mustuu ja vanhenee meillä ”vahingossa”. Ne on sitten pakko paistaa viipaleina voin ja fariinisokerin kera. On muuten hyvää jäätelön kera. Hilloa voi vielä lisätä tarvittaessa.
Kannattaa myös viikon ruokatarjontaa miettiessä muistaa että kuinka voi hyödyntää edellistä ruokaa. Karjalanpaistin lopusta saa helpolla lihasopan. Keitetyt perunat pyttipannuun ja puuronloppu sämpylätaikinaan. Ja tietysti pakastaminen on järkevää.
Nyt pitäisikin jo alkaa pakastimen tyhjennykseen. Ei muuta kuin vispipuuron ja marjapiirakoiden tekoon.
Vielä yksi kikka kananmuniin liittyen. Kun olet keittänyt munan, anna sen seistä minuutin ajan ennen kylmään veteen laittamista. Kuori irtoaa helposti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat