Kuinka monta pyyheliinaa perheessä tarvitaan? Entä petivaatteiden määrä? No, petivaatteissa on se kolmen kappaleen sääntö. Yhdet on pesussa, yhdet sängyssä ja yhdet kaapissa. Siis per henkilö. Toki yövieraille voi varata omat satsit jo valmiiksi. Minulla on varattuna vieraille kaksi täkkiä, kaksi tyynyä ja sama määrä pussilakanoita ja tyynyliinoja. Vielä torkkupeittokin. Ja ne kaikki on pakattu tyhjiöpussiin valmiiksi. Tässä kuvassa ne ovat. Ei vie paljon tilaa ja pysyvät pölyttöminä.

Tyhjiöpussit sopivat myös vaatteiden säilytykseen. Kannattaa laittaa kesäksi talvivaatteet pussiin ja taas talveksi kesävaatteet vuorollaan. Myös ne harvoin käytetyt pöytäliinat säilyvät pussissa hyvin. Itse suosin kotimaisia Aino-tyhjiöpusseja. Pusseja on myös matkakäyttöön ja retkille.

Pyyhkeissä on sama sääntö kuin vaatteiden ostossakin. Kun ostat uuden, niin laita ainakin yksi samanlainen pois. Ei tule ahtautta säilytystiloihin. Toki vanhoja pyyhkeitä voi jatkokäyttää ikkunanpesuissa ja siivouksissa. Niitä voi myös lahjoittaa vaikka koira- tai kissakenneleihin. Tampereella on Nextiili-paja joka vastaanottaa vaatteita, kodintekstiilejä, laukkuja, käsityötarvikkeita ja kenkiä.

Seuraavassa postauksessa käsitellään kodin paperikaaosta. Eli kuinka se saadaan kuriin. Nyt joulun alla alkaa taas tulemaan aika reilusti mainoksia.

Kommentit (5)

Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Kategoriat