Eikös näin ole että joskus joutuu kotona etsimään kadonneita tavaroita? Monesti ne ovat pieniä, mutta tarpeellisia käyttöesineitä. Avaimet, lompakko, taskulamppu, silmälasit, lapsen lelu, sakset, kameran laturi tai kuumemittari. Entäpä sitten passi, takuukuitit, vakuutuspaperit, työtodistukset tai kirjaston kirjat.
Kun tavaroilla on oma paikka ja käytön jälkeen ne palautetaan omille paikoilleen, niin ongelmaahan ei ole. Mutta aika harvalla koti on niin järjestyksessä, ettei mitään tarvitse etsiä. Ja jokainen kadottaa varmasti joskus jotakin.

Yksi taskulamppu meillä löytyy takuuvarmasti, nimittäin sähkökaapin sisältä. Jos talostamme menisi sähköt poikki, niin ensimmäisenä tutkitaan sähkökaapin tilanne.
Kuinka sitten etsiä niitä tavaroita? Älä hätäänny tai hermostu. Mieti missä näit etsimäsi tavaran viimeksi. Etsi harkitusti, älä kaivele umpimähkään. Toistele etsimäsi tavaran nimeä. Tavara voi olla omalla paikallaan, mutta se on peittynyt muun tavaran alle.
Ex-appiukollani oli tapana mennä päiväunille, jos hän etsi kadonnutta tavaraa. Usein hän unessa näki mistä se sitten löytyy. Onnistumisprosenttia en tiedä. Eräs tuttavani hukkasi käsilaukkunsa ja penkoi koko huushollin löytämättä sitä. Kuoletti sitten pankkikorttinsa ja muut tärkeät kortit. Sen jälkeen laukku löytyi eteisen täydestä vaatenaulakosta.
Kirjaston kirjoista sinun ei tarvitse enää maksaa sakkoa. Laita vaikka muovikassi sängyn viereen ja säilytät kaikki lainaamasi kirjat siinä. Laita aina kirjat kassiin, vaikka lukeminen olisi kesken. Kännykkään vielä muistutus palautuspäivästä. Minulla kyllä kirjasto laittaa muistutuksen sähköpostiini.

Kommentit (2)

Tuulikki
3/2 | 

Nuorena en tarvinnut silmälaseja mutta yli viisikymppisenä alkoi likinäköisyys vaivata ja aina oli lähilasit hukassa. Keksin, että päivittäistavarakaupoista (esim. Tokmanni)  voi ostaa halvalla,parilla eurolla lähilaseja. Minulla on nyt yhdet kunnolliset, lääkärin määräyksen mukaiset lähilasit ja sen lisäksi jokaisessa huoneessa (olohuone, makuuhuone,keittiö ja jopa käsilaukussa) yhdet halvat lasit, jotka ovat suunnilleen samaa vahvuutta kuin silmälääkärin määräämät. Koskaan ei ole enää silmälasit hukassa! Toivottavasti tästä vinkistä on apua muille.

Ammattijärjestäjän arkea
4/2 | 

Hyvä vinkki Tuulikilta ! Itse en voi käyttää halpislaseja, kun on eripari silmät ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Hae blogista

Kategoriat