Uunimunakas on helppo ja nopea valmistaa. Täytteenä voi olla melkein mitä vaan. Vaikka makkaran- tai nakinpaloja. Kypsää perunaa, kalaa tai pekonia. Herkkusieniä, tonnikalaa, sipulia tai kinkkurouhetta. Minä paistoin jo illalla 400 grammaa jauhelihaa valmiiksi. Tietysti sipulin ja mausteiden kera.
Aamulla vatkasin kevyesti kaksitoista kananmunaa maitotilkan kera. Voitelin kaksi vuokaa ja laitoin vuokien pohjalle paistettua jauhelihaa. Päälle munaseos ja siivutetut tomaatit sekä paprikat. Mausteeksi mustapippuria myllystä. Päälle vielä kaksi kourallista juustoraastetta.
Kiertoilmauunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. On kypsää kun seos on hyytynyt ja ruskistunut.

Uunissa kannattaa tehdä isommat satsit, kun sen lämmittää. Tästä aamupalasta riittää vielä maanantaille työevästä.

Kommentit (2)

Seuraa 

Olen Tuula Lahtinen, syntyperäinen Tampereen likka ja täällä kotikonnuilla olen koko elämäni viihtynyt. Kun minä tulin maailmaan, niin Kekkonen täytti 60-vuotta. Olen toiminut ammattijärjestäjänä ja yrittäjänä vuodesta 2008 alkaen. Annan vinkkejä kuinka tavarakaaos saadaan kuriin kotikonstein. Tervetuloa!

Kategoriat