Anteeksi lukijat, että Andalucian villasukka ei ole saanut blogia aikaan koko kesänä. Olen ollut todella väsynyt - nukkunut enemmän kuin ollut valveilla. Parasta, mitä olen tiennyt, on ollut sänky, ruoka ja päivän lehdet. En ole ollut suuremmin innostunut mistään. Pakolliset labra- ja lääkärikäynnit olen tehnyt, ja niitä on riittänyt. Ajattelin, että ilman muuta syöpä on levinnyt - sitähän tämä on. Hierojani Leena sanoi minulle napakasti, että nyt lakkaat kuolemasta. No, minä lakkasin, kun sain tiedon, että syöpää ei ole. Jouduin miettimään uutta syytä velttoilulleni. Laiskahan minä en myönnä olevani.

Sitten keksin - minulla on synnytyksen jälkeinen masennus. Olen kesän aikana synnyttänyt pitkän, vuosia kestäneen odotusajan ja monien komplikaatioiden (aamupahoinvoinnista suklaan himoon) jälkeen pontevan pojan, nimeltään Lassi. "Lassin suuri salaisuus" on kirja sekä lapsille että aikuisille. Mainitsin kirjasta jo viime vuoden puolella blogissani, mutta odotus on kestänyt vielä siitä tyypillisen yhdeksän kuukautta. Kirjan on kuvittanut veljeni tytär, taiteen maisteri Johanna Sipilä.

Lassi on pian kirjakaupoissa ja haluaa muistuttaa meitä aikuisia lapsen maailmasta - millaista on olla alkoholiperheen lapsi. Kirjassa on omat sivut lapsille kuvin ja tikkukirjaimin, ja aikuisten sivut ovat faktaa alkoholiperheen elämästä. Olen lainannut piispa Irja Askolan aiheeseen liittyviä runoja kirjassani, ja takakannessa on muusikko Jussi Rainion koskettavat laulun sanat. Ne ovat koruton kertomus harmaasta lapsuudesta. Toivon, että Lassi-kirjan avulla lasten vanhemmat, lähimmäiset, naapurit ja viranomaiset heräisivät näkemään lasten pahoinvoinnin ja uskaltaisivat puuttua asiaan. Tieto voi kulkea kirjan kautta myös lapsilta vanhemmille. Tärkeintä on, että kaikki Lassin kaltaiset lapset lakkaisivat tuntemasta syyllisyyttä perheen tilanteesta ja saisivat olla lapsia.

Lähden pian Andaluciaan villasukkia neulomaan. Sieltä löydän taas uusia blogin aiheita. Kirjakauppa Hemingwayssa Fuengirolassa on tarkoitus syksyn aikana pitää kirjan esittelytilaisuus. Seuratkaa ilmoituksia ja tulkaa osallistumaan.

Kommentit (4)

Käyttäjä2325
Liittynyt2.3.2017
5/4 | 

Hei Pirkko,

Onnittelut kirjan johdosta! Tosi hieno saavutus. Minäkin olen pitkään ajatellut kirjan kirjoittamista, mutta keksin aina uusia sijaistoimintoja, kuten blogin kirjoittamista, internet-opiskelua yms. enkä pääse edes alkuun.

terveisin,

Tarja

Tarja Porkka Knudsen

Vierailija
6/4 | 

Kiitos Tarja, minä en meinannut päästä loppuun. Keskeytin monta kertaa pitkiksi ajoiksi, mutta sitten sisuunnuin ja tein loppuun.

Anjakaarina
Liittynyt18.10.2015
7/4 | 

Hei. Isot onnittelut kirjasi johdosta! Aihe on tosi tärkeä. Kirjan työstäminen on varmasti vaatinut paljon työtä. Löysitkö kustantajan kirjallesi vai teitkö omakustanteen?

Anja Pohjanvirta-Hietanen

Vierailija
8/4 | 

Hei Anja, kiitos kommenteistasi. Kirja on ns. palvelukustanne Mediapinta Oy:ssä Tampereella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämä on joko uskalias seikkailu tai se ei ole mistään kotoisin". (Helen Keller)  Olen Pirkko-Sipilä-Lähdekorpi ja seikkaillut maailmassa vuodesta 1949 lähtien. Tällä hetkellä seikkailen Andaluciassa ja intohimoni on neuloa eriparisukkia espanjalaisille. Marmorilattiat ovat kylmiä. Syntyperältäni olen Lammin likka ja eläkkeelle jäin Tampereen yliopiston sosiaalityön lehtorin toimesta väiteltyäni yhteiskuntatieteiden tohtoriksi kypsissä kymmenissä. Blogissani tulen tarkastelemaan Aurinkorannikon ilmiöitä, kulttuurien kohtaamisia ja sukupolvien törmäämisiä. Blogin valokuvaaja on oma armastukseni Rauno Lähdekorpi.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla