Kirjoitukset avainsanalla seurakuntakoti

 

     Piispa Tapio Luoma siunasi seurakuntakodin

 

Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan uusi seurakuntakoti siunattiin viime sunnuntaina, 13,3.2016. Siunauksen toimitti Espoon hiippakunnan ja ulkosuomalaistyön piispa Tapio Luoma. Tilaisuudessa oli n.400 seurakuntalaista. Uusi seurakuntakoti sijaitsee Fuengirolan Los Bolichesissa aivan lähellä vanhaa seurakuntakotia. Vanha on käynyt aivan liian pieneksi, ja keräysvaroin on ostettu uusi, jota remontoidaan. Byrokratian monimutkaisuuden takia se valmistunee vasta syksyllä. Siunaus toimitettiin kuitenkin  jo nyt, koska piispan kanssa oli päivämäärä lyöty lukkoon.

     Keskeneräisyys on vaikuttavaa

 

Otsikon "rosoinen" tarkoittaa sitä, että seisoimme tilaisuudessa aivan keskeneräisessä tilassa, missä ilmastointiputket ja roikkuvat sähköjohdot olivat hallitsevassa roolissa. Kaikesta rosoisuudesta huolimatta tai ehkä juuri siksi tilaisuus oli karun kaunis, lempeä. Empaattinen ja karismaattinen piispa puhui selkeästi ja kansantajuisesti keskeneräisyydestä - ei mikään seurakunta ole täydellinen. Täydellistä on vasta taivaassa. Kirkkohallituksen edustaja Ilkka Mäkelä puhui kiitollisuudesta ja Jeesuksen ihmeteosta, kuinka hän ruokki suuren joukon ihmisiä viidellä leivällä ja kahdella kalalla. Tämä uusi seurakuntakotikin on eräänlainen ihme keräysvaroin.

     Kanttori Sannamaria Salli johti kirkkokuoroa

 

 Aurinkorannikon kuoro lauloi kanttori Sannamaria Sallin johdolla, ja seurakunnan johtava pappi Timo Sainio puhui tyhjän tilan vaikuttavuudesta. Kirkossa on olennaista kaunis alttari, lasimaalaukset, saarnatuoli ja ylevä muoto, mutta tyhjässä tilassa nousee ahdistuneen ihmisen rukous kohti korkeuksia. Siinä kuuluu evankeliumin ääni ja ihmisen kiitos.

      Kirkkohallituksen edustaja Ilkka Mäkelä ja seurakunnan johtava pappi Timo Sainio

 

Sainio kiitti kaikkia seurakuntakotihanketta tukeneita ja erityisesti suurlahjoittajia: Wihuri-yhtiöiden pääomistajaa Antti Aarnio-Wihuria ja teollisuusneuvos Heikki Väänästä, jotka olivat läsnä siunaustilaisuudessa. Sainio kiitti myös keräyspäällikkö Pauli Tuohiojaa, joka on sitkeästi kerännyt jo yli kahden vuoden ajan varoja seurakuntakodille. Rovasti Tuohioja on toiminut aikaisemmin seurakunnan talvipappina.

     Suurlahjoittaja Antti Aarnio-Wihuri puolisonsa Marjan kanssa

 

 

       Keräyspäällikkö Pauli Tuohioja ja suurlahjoittaja Heikki Väänänen

 

Siunaustilaisuuden jälkeen siirryttiin vanhalle seurakuntakodille kahville. Kahvittelu tapahtui pääosin ulkona, koska sisälle ei tällainen väkimäärä olisi mahtunut.

      Seurakuntalaisia kahvilla

 

Kahvittelun jälkeen siirryttiin Los Bolichesin kirkkoon jumalanpalvelukseen, missä saarnasi piispa Tapio Luoma ja liturgina toimi talvipappi Juha Sarkkinen. Piispan saarnan aihe oli Aurinkorannikolle hyvin sopiva: valo ja lämpö. Kirkossa oli kuulijoita n. 300. Ehtoollinen jaettiin hienosti kummassakin päässä kirkkoa, jotta pysyttiin aikataulussa. Nyt jäämme odottelemaan seurakuntakodin valmistumista ja vihkimistä kirkkokäyttöön.

     Ehtoollista Los Bolichesin kirkossa jakoivat piispa Tapio Luoma ja talvipappi Juha Sarkkinen

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämä on joko uskalias seikkailu tai se ei ole mistään kotoisin". (Helen Keller)  Olen Pirkko-Sipilä-Lähdekorpi ja seikkaillut maailmassa vuodesta 1949 lähtien. Tällä hetkellä seikkailen Andaluciassa ja intohimoni on neuloa eriparisukkia espanjalaisille. Marmorilattiat ovat kylmiä. Syntyperältäni olen Lammin likka ja eläkkeelle jäin Tampereen yliopiston sosiaalityön lehtorin toimesta väiteltyäni yhteiskuntatieteiden tohtoriksi kypsissä kymmenissä. Blogissani tulen tarkastelemaan Aurinkorannikon ilmiöitä, kulttuurien kohtaamisia ja sukupolvien törmäämisiä. Blogin valokuvaaja on oma armastukseni Rauno Lähdekorpi.