Istut rauhassa villin lännen saluunassa Andalucian autiomaassa siemailemassa olutta tai kahvia, kun saluunaan ryntää komea lännen mies cowboyhattu hattu päässä ja pyssy ojossa. Sitten pamahtaa, ja show alkaa. Kansa hyökkää terassille. Voiko Andaluciassa, joka on vehreätä palmuineen ja värikkäine kukkineen, olla autiomaata? Kyllä voi. Kävin itse toteamassa tilanteen Almeriassa, noin 250 km Torremolinoksesta itään.

Matka Almeriaan on jo kokemus sinänsä. On silmänkantamattomiin kasvihuoneita. Ei oikein erota, missä kasvihuoneet loppuvat ja meri alkaa. Almerian kaupungin kohdalta käännytään moottoritieltä pohjoiseen pienemmälle tielle. Autiomaa näkyy hyvin pian. Pelkkää kiveä ja kuivaa hiekkaa. Taberna on pieni kaupunki alueella ja sinne mennessä poikkeamme lännen ihmemaahan. Alueella on vanhan ajan lännenkaupunki, missä on filmattu paljon wesnerneitä: Cinema Studios FORT BRAVO Texas Hollywood.

Matkalla autiomaahan - kasvihuoneita

 

Autiomaassa

Lännen kaupunkia - hirttolava

Liikekaupunkia

Show alkaa n. klo 14.00 ja kestää vajaan tunnin. On hienoa katsella miesten ja hevosten yhteistyötä. Luottamus oli vahva molemmin puolin .En ole koskaan ennen nähnyt, kuinka nopeasti hevonen lähtee liikkeelle - räjähdyksenomaisesti. Näytti, että se kiihtyi nopeammin kuin auto. Hiekka pöllyää, kansa odottaa toimintaa ja sitä se saa.

Kultavarasta viedään

 

Showsta olisi saanut paljon enemmän irti, kun olisi hallinnut Espanjan kielen. Lännen miehillä näytti olevan hauskaa. Heillä ei pokka aina pitänyt. Testosteronia tihkui niin, että tällaisella mummullakin sukat pyörivät jaloissa. Yksi cowboy lensi kaaressa hotellin parvekkeelta selälleen maahan, ja kultavarasta vedettiin köyden päässä hevosen perässä pitkin hiekkakenttää. Onneksi tämä oli vain teatteria.

Alueella on paljon rakennuksia ja pelkkiä julkisivuja, kuten oli vanhoissa lännen filmeissäkin. On ravintoloita, erilaisia kauppoja, hotelleja, pesula, koulu jne. Eihän niissä toimintaa ollut paitsi saluunassa. Sieltä sai ostaa hyvää pizzaa senjoritoilta, ja saluunan kupeessa on matkamuistomyymälä täynnä lännentavaraa. Olisin ostanut cowboysaappaat valokuvaajalleni, mutta kovin olivat kapeat. Pääsylipulla pääsee kärryajelulle.

Saman tien varrella on kaksi muuta lännen kaupunkia, joista toinen on laaja teemapuisto OASYS Mini Hollywood, missä on paljon toimintaa. Siellä on mm. villieläimiä, terraario, uima-altaita ja elokuvamuseo. Siellä voi myös nähdä westernshown, cancan-tanssiesityksen ja lintushown. Siitä en osaa tarkemmin kertoa, kun olemme vasta menossa sinne keväällä. Kannattaa varata kunnolla aikaa näille vierailuille. Hotellihuoneet autiomaan liepeillä ovat halpoja. Meilläkin kolmen hengen hieno apartamentos meren rannassa kahdella makuuhuoneella ja merinäköalalla sekä isolla terassilla maksoi 38 euroa/yö. Meillä oli siskon tyttö ( 19 v ) mukana hylsyjä keräilemässä.

Sisaren tyttö kirjoitti päiväkirjaa ja näytti minulle. Hän tykkäsi vierailusta ja kirjoitti mm.,että cowboyt olivat semihotteja (puolikuumia). Minä ihmettelin, että miksi vain semi. Minusta he olivat superhotteja. 19-vuotiaan nuoren naisen mielestä he olivat vähän vanhoja ja siitä semi.

 

Semihotteja lännen miehiä

Toivotan Teille rakkaat lukijat oikein mukavaa ja antoisaa vuotta 2018. Silloin tällöin laiskuuksissani päätän lopettaa blogin kirjoittamisen, mutta nyt on taas sen verran virtaa, etten ihan vielä lopeta. Tämä on niin kivaa.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämä on joko uskalias seikkailu tai se ei ole mistään kotoisin". (Helen Keller)  Olen Pirkko-Sipilä-Lähdekorpi ja seikkaillut maailmassa vuodesta 1949 lähtien. Tällä hetkellä seikkailen Andaluciassa ja intohimoni on neuloa eriparisukkia espanjalaisille. Marmorilattiat ovat kylmiä. Syntyperältäni olen Lammin likka ja eläkkeelle jäin Tampereen yliopiston sosiaalityön lehtorin toimesta väiteltyäni yhteiskuntatieteiden tohtoriksi kypsissä kymmenissä. Blogissani tulen tarkastelemaan Aurinkorannikon ilmiöitä, kulttuurien kohtaamisia ja sukupolvien törmäämisiä. Blogin valokuvaaja on oma armastukseni Rauno Lähdekorpi.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla