Kirjoitukset avainsanalla nautinto

YOLO - you only live once, elät vain kerran. Tämä on nuorten sanontoja. Luin niitä netistä. Syöpäleikkauksen jälkeen minulle tuli yolo-olo. Nyt tai ei koskaan - ostan urheiluauton, mistä olen haaveillut. Espanjassa Fuengirola.fi- lehdessä oli ilmoitus vanhasta mutta hyvin pidetystä Mercedes 200 SLK:sta. Se on kahden hengen "namu", missä kova katto liukuu päälle ja pois pienellä napin liikautuksella. Tavaratilaan mahtuu luottokortti ja CPAP-laite. Hieno lelu mummulle - 67 vuotta.

 

Auton myyjä (Kai Hahl) ja ostaja Fuengirolan rantapaseolla, Välimeren rannalla onnistuneen kaupan jälkeen

Olen haaveillut, että vielä kerran mieheni kanssa ajaisin autolla Espanjasta Suomeen. Ensi keväänä se on mahdollista ja odotettavaa. Moselin laakso jo vilkkuu silmissä.Tiedän, että ostokseni herättää joissakin piireissä paheksuntaa, mutta mitä sitten. Hinta oli aivan kohtuullinen. Sen summan voisi käyttää alkoholiin, tupakkaan ja meikkeihin, joita mitään en käytä. Joku ostaa veneen tai moottoripyörän, joku lähtee maailmanympärimatkalle tai hankkii kalliita luksusvaatteita. Minä halusin vauhtia elämään vielä viimeisellä/viimeisillä kymmenillä. Espanjan asunto saatiin maksettua, ja kerrankin minulla oli tuon verran ylimääräistä. Sitten, kun alan ostella leluja velaksi, minut saa viedä hoitoon.

Viisas, selkosilla pitkospuilla kätilönä rämpinyt, edesmennyt kummitätini ihmetteli aikoinaan, kuinka vanhaksi ihmisen pitää elää, ennen kuin häntä lakkaa vaivaamasta, mitä muut sanovat. Minua ei ole lakannut vielä vaivaamasta, vaikka lähestyn seitsemääkymmentä. Sen verran erään ystäväni sanomiset vaikuttivat, etten julkaissut alkuperäistä blogiani alkuperäisessä aikataulussa, mutta pystyssä päin aion avoautolla ajella. Mottoni on : uskalla elää, ettei tarvitse vanhainkodissa valittaa elämätöntä elämää.

Lähimmäiset ovat pääasiassa olleet myönteisesti  huvittuneita ja innoissaan: " Noin sitä pitää! Hyvä Pirkko - anna palaa. Minäkin ostaisin tuollaisen, jos olisi ajokortti. Mahdutko sä tosiaan siihen? Ihailtavaa rohkeutta. Olet sen todella ansainnut." Auton suhteen ei ole mitään ikä- tai painorajaa. Pääsen vielä autoon ja pois ihmeen hyvin kaikkine tekonivelineni. Se on jopa hyvää voimistelua. Jotenkin kuitenkin pitää selitellä oikeutusta ostaa itselleen omilla rahoillaan jotakin hauskaa - miksi?

Kauppa on allekirjoituksia vailla MOP Consulting - täyden palvelun asiointitoimistossa. Kuvassa ostaja, myyjä ja kaupan hoitanut silmän ilo Markku Pyykkö.

Myyjä oli mieheni tuttu n. 20 vuoden takaa, sympaattinen Kai Hahl . Hän jäi kyllä kaipaamaan namuansa, mutta oli mielissään, kun auto pääsi hyvään kotiin. Kaitsu tekee yrityskauppaa ja tarvitsee isomman auton, jotta voi kuljettaa asiakkaita. Veljeni poika Juha oli vaimonsa Helenan kanssa käymässä meillä Espanjassa, kun Kaitsu tuli esittelemään autoa. He lähtivät koeajolle ja Helena kysyi ajelun jälkeen, olisiko Kaitsulla useampia namuja myynnissä, hänkin haluaisi sellaisen.

Helena ja Juha koeajolla

Toivon, että autosta olisi iloa viehättävälle siskon tytölle Ainollekin, joka viime keväänä sai ajokortin. Ostimme hänelle jo viininpunaisen huivin ja hanskat, mitkä sopivat auton nahkapenkkien väriin. Voin vain kuvitella, kuinka hän pitkät hiukset hulmuten päästelee avoautolla aurinkoisena kesäpäivänä kuin vanhoissa filmeissä konsanaan. Minä elän uutta nuoruutta hänen kauttaan.

Aino pelleilee papan ulkorollaattorilla/pyöräkelkalla

 

Ainon avoautovarusteita

 

Veteraani-isäni Mauno Sipilä itsenäisyyspäivän tunnelmissa

Siinä minulle tulee ongelma, kuinka saan 93-vuotiaan, nivelrikkoisen ja tekonivelellä varustetun veteraani-isäni pudotettua auton kyytiin. Veljeni sanoikin, että yleensä autoon noustaan eikä laskeuduta. Rollaattori ei mahdu mukaan. Senpä takia minun on nyt korkea aika kokea tämä elämys, ennen kuin on liian myöhäistä. Rollaatorivaihe saattaa olla minullakin aika lähellä, jos ei syöpä vie sitä ennen. Lääkärini sanoi, että munuaissyövällä on se ikävä ominaisuus, että se yleensä uusii jossakin vaiheessa jossakin päin kehoa. YOLO!!!

 

Kommentit (3)

Dr Daniel
1/3 | 

Haluatko ostaa munuaisen tai haluat myydä munuaisten? Oletko
etsivät mahdollisuuden myydä munuaisten rahalle takia
taloudellinen tauko alas ja et tiedä mitä tehdä, niin ota yhteyttä
tänään ja me tarjoamme sinulle hyvä määrä oman Munuaiset. Nimeni on
Tohtori Daniel olen Nefrologi in UBTH Medical Center. Meidän
klinikka on erikoistunut Munuainen Surgery ja myös käsitellä osto
ja elinsiirrot munuaisten kanssa viettämästä vastaavan luovuttajan.
Olemme sijaitsee Intian, Turkki, Nigeria, Yhdysvallat, Malesia. Jos olet
kiinnostunut myymään tai ostaa munuaisen älä epäröi
yhteyttä sähköpostitse.

Sähköposti: Doctordaniel95@outlook.com tai Doctordanielben@gmail.com

Parhain terveisin.
Dr Daniel.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämä on joko uskalias seikkailu tai se ei ole mistään kotoisin". (Helen Keller)  Olen Pirkko-Sipilä-Lähdekorpi ja seikkaillut maailmassa vuodesta 1949 lähtien. Tällä hetkellä seikkailen Andaluciassa ja intohimoni on neuloa eriparisukkia espanjalaisille. Marmorilattiat ovat kylmiä. Syntyperältäni olen Lammin likka ja eläkkeelle jäin Tampereen yliopiston sosiaalityön lehtorin toimesta väiteltyäni yhteiskuntatieteiden tohtoriksi kypsissä kymmenissä. Blogissani tulen tarkastelemaan Aurinkorannikon ilmiöitä, kulttuurien kohtaamisia ja sukupolvien törmäämisiä. Blogin valokuvaaja on oma armastukseni Rauno Lähdekorpi.