Blogissani "Kirkosta kapakkaan" lupasin, että kirjoitan laulaja Rio Bravosta oman blogin. Hän on sen todella ansainnut. Hän nostattaa meidän eläkeläisten mielialoja Aurinkorannikolla ja on teinityttöjen toiveuni.

Suomalaiset eläkeläiset rakastavat 17-vuotiasta, suloista, herkkää italialaispoikaa, Rio Bravoa, joka on uskomattoman lahjakas laulaja ja esiintyjä. Rio myös  tanssii ja juontaa konserttinsa hauskasti pääasiassa englanniksi, mutta osittain myös suomeksi. Riolla on monipuolinen ohjelmisto. Hän laulaa rockia ja oopperaa ja kaikkea siltä väliltä. Hänellä on ohjelmistossaan mm. Elvistä, Michael Jacksonia, Pavarottia, Olavi Virtaa ja Kari Tapiota, joka on eräs hänen suosikeistaan. Hän omistaa Kari Tapion koko tuotannon. Rio esiintyy Aurinkorannikolla joka ilta ja käy siinä ohessa vielä koulua.

Rio on hänen oikea nimensä, mutta Bravo on taiteilijanimi. Hän on syntynyt Toscanassa, mutta hänen isänsä on Sisiliasta. Rion vanhemmat erosivat, kun hän oli viisivuotias. Rio jäi isänsä matkaan. Rio kertoo, että isä on ollut kuuluisa muusikko Italiassa ja Hollannissa. He ovat asuneet välillä Marokossa ja Espanjaan he muuttivat yli 10 vuotta sitten.

Rio on esiintynyt pienestä pojasta lähtien. Kun hän oli kolmevuotias, hän pukeutui cowboy-vaatteisiin ja alkoi soittaa rumpuja. Silloin isä huomasi, että taitaa poika olla musiikillisesti lahjakas. Seitsemänvuotiaana hän levytti ensimmäisen levynsä, ja nyt levytyksiä on kuusi. Rio soittaa, pianoa, kitaraa ja rumpuja. Hän laulaa noin kymmenellä kielellä -suomeksikin- ja puhuu viittä kieltä.

Rio luo ympärilleen rakkautta ja "hänellä on kyky kohottaa toisen tunnemaailmaa". Tämä lainaus on eräältä 74-vuotiaalta fanilta. Kysyin Riolta, kuinka hän illasta toiseen jaksaa viihdyttää meitä vanhoja ihmisiä. Hän ei ensin ymmärtänyt koko kysymystä, eikä kyse ollut kummankaan kielitaidosta. Se oli vaan niin kummallinen kysymys hänen mielestään. Hän vastasi, että hän on syntynyt antamaan onnellisuutta ja hyvää oloa. Sen hän todella tekee. Sitä on vaikea sanoin tai edes kuvin kuvailla. Se pitää itse tuntea. Rio osaa ottaa yleisönsä. Hän huomioi kaikki kuulijansa.

Monet seniorit ovat olleet huolissaan Rion mahdollisesta loppuunpalamisesta. Rio totesi, että tottakai hän on joskus väsynyt, mutta tämä on hänen elämäänsä ja hän pitää siitä. Hän haluaa jatkaa näin, koska hänestä pidetään. Rion isä (63) toimii managerina, roudarina ja autokuskina ja on kaiken aikaa tukena ja turvana. Joskus hän innostuu esiintymäänkin Rion kanssa. Kaikesta näkee, että heillä on hyvä isä-poika-suhde.

Tärkeintä elämässä Rion mielestä ovat unelmat. Rion haave onkin olla kuuluisa koko planeetalla. Suomalaisia Rio ihailee ja hän haluaakin tulevaisuudessa asua Suomessa. Tähän täytyy kyllä todeta, että Rio ei ole näin sanoessaan vielä kokenut Suomen talvea. Kesällä hän on kyllä käynyt Suomessa ja esiintynytkin mm. Ravintola Kaisaniemessä Helsingissä ja lavatansseissa Kajaanissa.

Rio nappasi yleisön joukosta tanssikaverin itselleen

Se, miksi Rio rakastaa Suomea ja suomalaisia, johtuu suureksi osaksi hänen "muusastaan" Helvi Marjatta Mannisesta, jonka Rio muistaa mainita koko nimellä joka konsertissaan. Marjatta on tehnyt suuren työn Rion saattamisessa eteenpäin. Hänen tukensa on ollut korvaamaton, ja Rio osaa arvostaa sitä. Hän haluaa kiittää Marjattaa " koska hän on antanut kaikki rakkautensa minulle ja hän on vienyt minut Suomeen". Marjatan aloitteesta Suomen matkan järjesti laulaja Juhani Rautiainen ja isä ja Marjatta olivat myös mukana. Suomalainen ravintola Nuriasol on tutustuttanut Rion Aurinkorannikon suomalaisiin. Hän on laulanut siellä jo yli kaksi vuotta joka viikko. Rio lisää, että suomifani hänestä on tullut myös suomalaisten tyttöystävien ansiosta.

Rio, isä ja Marjatta seurakunnan konsertin jälkitunnelmissa

Kaikkea nämä tukihenkilötkään eivät voi varjella. Riolla oli muutama viikko sitten konsertti Torremolinosissa suomalaisten Kymppipaikassa. Erittäin onnistuneen konsertin jälkeen häneltä varastettiin kaksi tietokonetta ja monitori, joita hän tarvitsee taustamusiikissaan. Laukku jäi Kymppipaikan ovelle vajaaksi puoleksi minuutiksi, kun tavaroita kuljetettiin autoon, ja näin lähti. Tämä on juuri sitä, mistä kirjoitin blogissani aiemmin. Varasta ei saatu kiinni. Rosvot ovat hyvin ammattitaitoisia ja taitavia.

Rio laulaa tunteella Ave Mariaa seurakunnan konsertissa

Tänä keväänä Aurinkorannikon suomalainen seurakunta järjesti varainkeruukonsertin, missä Rio yksin esiintyi. Meitä senioreita oli siellä n.250. Rio kertoi, että hänen perheensä on kristitty, mutta kirkossa ei tule käytyä. Hän haluaa kuitenkin tulla suomalaisten uuteen kirkkoon (= seurakuntakoti). Tämän jälkeen hän lauloi sydäntä särkevästi Ave Marian. Siinä tuli tippa yhden jos toisenkin silmään  - myös Rion itsensä silmään. Tässä joitakin kommentteja silmäkulmiaan pyyhkiviltä konserttivierailta: mahtavaa, uskomatonta, kuinka voi pienestä pojasta lähteä noin mahtava ääni, tästä pojasta kuullaan vielä, ei pysy kauan näillä markkinoilla...Tätähän me pelkäämme, mutta ymmärrämme ja toivotamme onnea ja menestystä.

 

Riolla on kaulassa Suomen Leijona ja ranteessa Kari Tapion ranneketju.

Marjatta Manninen ja Auli Lievonen perustivat Rio Bravo fanclubin facebookiin. Sieltä voi seurata Rion elämää ja esiintymisiä.

 

Kommentit (2)

Uskollinen fanisi
4/2 | 

Rio laulaa itsensä suoraan sydämeen. Aina päästävä kuuntelemaan kun Fuengirolassa ollaan. Kiitos Rio ihanista hetkistä. Oli kauniisti kirjoitettu blogissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämä on joko uskalias seikkailu tai se ei ole mistään kotoisin". (Helen Keller)  Olen Pirkko-Sipilä-Lähdekorpi ja seikkaillut maailmassa vuodesta 1949 lähtien. Tällä hetkellä seikkailen Andaluciassa ja intohimoni on neuloa eriparisukkia espanjalaisille. Marmorilattiat ovat kylmiä. Syntyperältäni olen Lammin likka ja eläkkeelle jäin Tampereen yliopiston sosiaalityön lehtorin toimesta väiteltyäni yhteiskuntatieteiden tohtoriksi kypsissä kymmenissä. Blogissani tulen tarkastelemaan Aurinkorannikon ilmiöitä, kulttuurien kohtaamisia ja sukupolvien törmäämisiä. Blogin valokuvaaja on oma armastukseni Rauno Lähdekorpi.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla