Viime yönä heräsin ja piti hiippailla keittiöön juomaan. Jäin katsomaan ikkunasta ulos ja olin näkemästäni aivan sanaton. Kuu paistoi kirkkaana ja koko maailma oli kuin kristallia. Hanki kimalsi kuin siihen olisi ripoteltu tuhansittain timantteja ja niitä riitti myös pihamaamme puihin. Syvänsiniset varjot piirtyivät lumelle salaperäisinä kuin jonkin näkymättömän taiteilijan piirtämänä. Tähdet loistivat taivaalla ikiaikaista valoaan kilpaa kuun loisteen kanssa. Läsnä oli häivähdys ikuisuutta, puhtautta, jota ei ihminen ollut liannut. Kauneutta, johon taitavinkaan taiteilija ei pysty.

Siellä, jossain lumipeitteen alla elämä lepäsi hiljaa, kuunteli kuun valon huokauksia ja hiljaista elämän virtaa. Kaikki on tallella ja tulee esille sitten, kun aika on. Ei kiirehdi, ei hoputtele, tietää että kaikella on oma aikansa. Vain jonkin eläimen jäljet hohtavalla hangella kertoivat, että maan päälläkin on vielä elämää, vaikka kaikki näyttääkin liikkumattomalta ja jäätyneeltä.

Kisu oli kiivennyt keittiön pöydälle ja puoliunessa tarkkaili, näkyisikö kuutamossa jotakin mielenkiintoista. Ehkä sitäkin piti valveilla tämä ihmeelliene valo, joka sai meidät levottomiksi. Tunne, että tästä pitää nauttia, tämä on niin harvinaislaatuista. Elämää kuin rajan toisella puolella, missä on ikuinen kirkkaus.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 pöllöUBtv ex< Olen Vihtiälän Seija Kangasalta ja ammatiltani olen ollut lastenohjaaja. Ehkä ammatistanikin johtuen olen onnistunut säilyttämään lapsenomaisen kiinnostukseen kaikkea olemassaolevaa kohtaan. Asun mieheni ja iäkkään kissani kanssa omakotitalossa. Lapsia meillä ei ole, mutta aikoinaan ryhdyin varamummoksi erääseen perheeseen ja näin olemme saaneet nauttia myös näistä" lapsenlapsista". Minulla on paljon harrastuksia, osallistun erilaisiin vapaehtoistöihin, laulan kuorossa ja käyn konserteissa, kuulen teatterin ystäviin ja käyn teatterissa, ompelen ja teen muitakin käsitöitä. Puutarhanhoito kuuluu kesään ja lenkkeily ympäri vuoden. Rakastan myös matkustamista. Blogissani haluan tarkastella ikääntyvän ihmisen iloja ja suruja ja pähkäillä tätä elämän monimuotuisuutta. Haluaisin tuoda asioista esille positiivisia puolia sillä tyytymättömyyttä ja valitusta on tässä maailmassa kyllä riittämiin. Elämäni punaisena lankana kulkee usko kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja hänen johdatukseensa. Näillä eväillä haluan toivottaa kaikki lukijat tervetulleeksi juttujeni lukijoiksi. Tehdään yhdessä elämän matkaa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla