Sisustuslehden kannessa oli otsikko : Sisusta talvipesä. Tähän aikaan moni eläin vetäytyy lepoon talvipesään ja kerää siellä voimia tulevaa kesää varten. Tuo talvipesän sisustaminen kuvaa kuitenkin hyvin omaakin olotilaani. Kun syksy etenee ja hämärä kiertyy ympärillemme kuin pehmeä lämmin viitta tekee mieli vetäytyä omaan pesään ja hiljentää elämän tahtia. On ihanaa sytytellä kynttilöitä olla sohvan nurkassa kirjan kanssa ja vain viipyillä omien ajatusten kanssa. Kesä on jotenkin niin räikeän vaativaa ja voimakasta aikaa. Aina on valoisaa ja väritkin vahvoja ja voimakkaita. Se tekee sydämen levottomaksi ja aistit voimakkaiksi on vaikea rauhoittua.

Mutta syksy antaa anteeksi, jos aina ei jaksa olla niin osallistuva. Se lohduttaa haalistuvilla väreillä ja luomakunnan asettumisellä lepoon. Se kertoo siitä, että elämä jatkuu, vaikka ihminen välillä vähän hellittäisi. Se kertoo myös siitä, että elämä kuitenkin jatkaa ikiaikaista kulkuaan. Kaikella on aikansa ja paikkansa, hellitä sinä ihminen. Sillä kaiken takana on kuitenkin suurempi voima, joka viime kädessä määrää kuinka asioiden kuuluu mennä. Me olemme vain pieniä ihmisiä elämän suuressa luvussa, johon kuuluu niin paljon muutakin. Ihmisellä on vain tapana luulla ainavähän liikaa itsestään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 pöllöUBtv ex< Olen Vihtiälän Seija Kangasalta ja ammatiltani olen ollut lastenohjaaja. Ehkä ammatistanikin johtuen olen onnistunut säilyttämään lapsenomaisen kiinnostukseen kaikkea olemassaolevaa kohtaan. Asun mieheni ja iäkkään kissani kanssa omakotitalossa. Lapsia meillä ei ole, mutta aikoinaan ryhdyin varamummoksi erääseen perheeseen ja näin olemme saaneet nauttia myös näistä" lapsenlapsista". Minulla on paljon harrastuksia, osallistun erilaisiin vapaehtoistöihin, laulan kuorossa ja käyn konserteissa, kuulen teatterin ystäviin ja käyn teatterissa, ompelen ja teen muitakin käsitöitä. Puutarhanhoito kuuluu kesään ja lenkkeily ympäri vuoden. Rakastan myös matkustamista. Blogissani haluan tarkastella ikääntyvän ihmisen iloja ja suruja ja pähkäillä tätä elämän monimuotuisuutta. Haluaisin tuoda asioista esille positiivisia puolia sillä tyytymättömyyttä ja valitusta on tässä maailmassa kyllä riittämiin. Elämäni punaisena lankana kulkee usko kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja hänen johdatukseensa. Näillä eväillä haluan toivottaa kaikki lukijat tervetulleeksi juttujeni lukijoiksi. Tehdään yhdessä elämän matkaa.

Hae blogista