Katsoin eilen TV:stä kalastaja Pentti Linkolan haastattelua ja tänään olenkin sitten käynyt sisäistä vuoropuhelua hänen kanssaan. Paikoin olin todella kauhistunut hänen mielipiteistään, kuten Pohjois Korean nimeäminen ihanne valtakunnaksi, terrorististen tekojen hyödyllisyyden ja demokraattisen järjestelmän halveksunnan. Eikä hän mitään suurta rakkautta myöskään ihmiskuntaa kohtaan tuntenut, päin vastoin, suoranaista inhoa ilmaisi hänen puheensa.

Monessa asiassa hän kuitenkin puhui asiaa. Huoli luonnosta on kyllä todellista, lajejahan häviää yhä kiihtyvällä vauhdilla. Nämä nykyiset metsänhoito toimenpiteet eivät luontoa kunnioita, samoin on maanviljelyksen laita. Luonnon saastuttaminen näyttää olevan ihan luvallista ainakin, kun kuuntelee keskustelua siitä, miten holtittomasti esim. kaivostoiminta rikkoo kaikkia lupaehtojaan. Yksityiset ihmiset eivät välitä ympäristöstään, tienvarret on autoista heitettyjä roskia täynnään ja yksinpä metsälenkillä olemme löytäneet kasoissa tyhjiä juomapulloja  ja -tölkkejä.

Olen samaa mieltä myös siinä, miten paljon kehitetään uutta teknologiaa, mikä ei ole alkuunkaan tarpeellista. Tulee jos jonkinlaista vempainta ja vehjettä, mitä kukaan ei oikeasti tarvitse, mutta ihmiset luulevat, että eivät tule niitä ilman toimeen. He luulevat, että ne säästävät heidän aikaansa tai tekevät heidät onnellisemmaksi, mutta vaikutus onkin päin vastainen. On entistä kiireempi, vehkeet renkkaa, käyttöaika vain lyhenee eikä kukaan osaa korjata enää mitään. Liikkeessä sanotaan, että helppo käyttää, painat vain tästä ja tästä, muttä käyttöohjeet on hepreaa ja ihminen itse ihan ulalla, ellei ole vähintään insinööri. Ja mikä määrä vaarallista jätettä näistä kamoista syntyy, mitkä lähetetään sitten johonkin kehitysmaahan lasten purettaviksi, ilman minkäänlaista työsuojelua.

Kun lukee sisustus lehtiä, niissä ihmiset kuvailevat, miten ostivat uuden asunnon, kaikki revittiin pois ja laitettiin uusiksi kodinkoneita myöten, eikä kukaan sure sitä, minkälainen kuorma meni kaatopaikalle. Kotia pitää päivittää aina uuden sesongin mukaan, tulee uudet tuulet ja uudet värit ja sitten valitetaan, miten läpsiperheitä riistetään, vaikka juuri oli rahaa pistää koko lasten kerros uusiksi.

Samon on muodin kanssa, uutta pitää olla ja trendejä seurata, eikä kenenkään mieleen tule, että jotain voisi vaikka korjatakin. Kyllä tämä vähän surulliseksi vetää, enkä tietenkään tarkoita, että itse olisin tässä hassauksessa syytön. yritän kuitenkin edes vähän ajatella, miten omaa käyttäytymistään voisi parantaa. On todella kohtalokasta, jos Linkolan ennustukset käyvät toteen ja maapallon kestokyky totaaliseti loppuu. Silloin on ihmisen tie käyty loppuun.

Kommentit (2)

Maijatar
4/2 | 

Siinä olen hänen kanssaan samaa mieltä, että väestön lisääntymistä pitäisi rajoittaa. Tärkein avustus kehitysmaihin olisi hyvä ja tehokas ehkäisyneuvonta. Ja monisynnyttäneiden äitien sterilointi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 pöllöUBtv ex< Olen Vihtiälän Seija Kangasalta ja ammatiltani olen ollut lastenohjaaja. Ehkä ammatistanikin johtuen olen onnistunut säilyttämään lapsenomaisen kiinnostukseen kaikkea olemassaolevaa kohtaan. Asun mieheni ja iäkkään kissani kanssa omakotitalossa. Lapsia meillä ei ole, mutta aikoinaan ryhdyin varamummoksi erääseen perheeseen ja näin olemme saaneet nauttia myös näistä" lapsenlapsista". Minulla on paljon harrastuksia, osallistun erilaisiin vapaehtoistöihin, laulan kuorossa ja käyn konserteissa, kuulen teatterin ystäviin ja käyn teatterissa, ompelen ja teen muitakin käsitöitä. Puutarhanhoito kuuluu kesään ja lenkkeily ympäri vuoden. Rakastan myös matkustamista. Blogissani haluan tarkastella ikääntyvän ihmisen iloja ja suruja ja pähkäillä tätä elämän monimuotuisuutta. Haluaisin tuoda asioista esille positiivisia puolia sillä tyytymättömyyttä ja valitusta on tässä maailmassa kyllä riittämiin. Elämäni punaisena lankana kulkee usko kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja hänen johdatukseensa. Näillä eväillä haluan toivottaa kaikki lukijat tervetulleeksi juttujeni lukijoiksi. Tehdään yhdessä elämän matkaa.

Hae blogista