Kirjoitukset avainsanalla elämän tarkoitus

Mikä on elämän tarkoitus? Sitä ovat pohtineet viisaat filosofit ja moni muu.  Sitä voi pohtia tällainen tavallinen mammakin jos tahtoo.  Kun on omassa elämässään enemmän ehtoopuolella, kuin aamupuolella, saattaa mielessä pyöriä minkä takia on täällä tai onko minulla ollut mitään tarkoitusta.  Minulla on maallinen ajatusmaailma, enkä usko seuraavaan elämään tai taivasiloon.

Onko elämän tarkoitus:

·         tavoitella rikkautta ja hyvinvointia itselle

·         tavoitella rikkautta ja hyvinvointia toisille

·         tehdä työtä nurkumatta

·         olla nöyrä ylempiään kohtaan

·         pitää oma tahtonsa joka asiassa

·         jatkaa elämää jälkeläisten kautta

·          yrittää olla ihminen toiselle

·         rakastaa ja olla rakastettu

Tarkoituksia on varmaan niin paljon kuin on ihmisiä.  Kaikilla on omat halunsa ja tarkoituksensa.  Niiden yhteen sovittaminen on vaikeaa. 

Olen miettinyt ja pohtinut tätä monta kertaa ja tulin siihen tulokseen, ettei elämän tarkoitusta kannata miettiä suurena kokonaisuutena.  Elämä on elettävä pieninä palasina ja haettava tarkoitus jos ei nyt jokaiselle teolle tai askeleelle niin muutamana kautena.  Lapsena tarkoitukset olivat lähellä ja pieniä.  Aikuisuudessa on ollut enemmän tarkoitusta ja vastuita.  Ajattelemalla omien tekemisien tarkoitusperiä pitempään, välttyy joskus virheiltä. 

Olen tehnyt töitä elämäni ajan, maksanut veroni ja kasvattanut lapseni uudeksi veronmaksajaksi.  Olen siis omalta osaltani tehnyt yhteiskunnassa sen minkä olen pystynyt.  

Aina voi tehdä jotain paremmin jos on voimavaroja.  Elämä on pelattava niillä korteilla mitkä on saanut.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.