Rakastan liikunnan tuomaa hyvänolon tunnetta.  Kunnon lisääntyminen tulee vasta toisena listassa.  Olen aina liikkunut, joskus enemmän joskus vähemmän.  Ikääntyessäni tunnen tarvitsevani liikuntaa vielä enemmän, kuin nuorena.  Hyvä kunto hiipuu nopeammin vanhetessa. Vaikka pidän liikunnasta, niin tarvitsen kaikenlaisia kannustimia ja sykäyksiä, että lähtisin liikkeelle.  Keskenään taistelevat laiskuus ja halu liikkua.

 

Olenkin nykyisin asettanut joka syksy pienen haasteen itselleni.  Viime vuonna se oli 20 kertaa kuntosalilla ja tänä syksynä haaste on 11 viikon juoksuohjelma, joka lähti melkein nollasta.  Haasteisiin olen osallistunut ennenkin, ihan vain kotosalla.  Koettuna on kyykkyhaaste (250 kertaa), lankku (4 min 30 s) ja muutama muu liike.  Kaikkein mieluisinta liikuntaa on ulkoilu kävellen, hölkäten tai pyöräillen.

 

Olen varma, että olen saanut paljon vastustuskykyä kuntoni ylläpitämisestä.  Vahvat lihakset kannattavat kipuilevia niveliä.  Joku varmaan selviää elämänsä alusta loppuun terveenä hyvien geeniensä avulla.  Aina voi hiukan avittaa omalla toiminnallaan terveenä pysymistä.  Onhan se uljasta kaatua suorilta jaloilta hautaan.  En kaipaa vuosien makaamista pitkäaikaisosastolla. 

 

Liikkuminen kaikin tavoin antaa niin paljon.  Jokainen voi kuntoilla omien voimiensa mukaan.  Toiset ovat saaneet ystäviäkin matkan varrella.  Olen itse niin erakko luonteeltani, etten kaipaa lenkille kaveria.  Parempi yksin, kuin huonon kaverin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla