Kirjoitukset avainsanalla eläke

Olen aina kuulunut vähemmän ansaitsevien joukkoon, joten eläkkeenikin on pienimpiä.  Nettoeläkkeeni tulee olemaan 1000€ - 1200€ välillä, riippuen veroprosentista. Se ei ole paljon, kun on tehnyt töitä koko elämänsä ajan.  Silläkin tulee toimeen, kun ei ole koskaan rikkauksia ollut ja on tottunut vähällä elämiseen.  Kauhistuttaa välillä johtajien ja muiden rikkaiden saamat eläkkeet ja niiden syynä olleet palkat.  Ovatko he tosiaan niin paljon arvokkaampia, kuin työväki.  Nyt on ollut palstoilla Posti ja sen johtajan ansaitsema tulo.  Vastuu heillä on tietysti paljon isompi kuin työläisellä. 

 

Yrityksillä tuntuu olevan tällä hetkellä ainoa mistä voidaan säästää, työläisten palkat.  Työläinenkin on palkkansa ansainnut ja kantaa vastuun ei vain omasta työstään vaan perheestään, asunnostaan ja omalta osaltaan yhteiskunnastakin.  Jos palkkoja madalletaan, kaikki muukin kärsii hänen elämässään.  Köyhissä perheissä eläviä lapsia alkaa olla liikaa Suomessa.  Köyhyys periytyy usein.

 

Suomi on kallis maa.  Omalla työllä pitäisi voida kustantaa kaikki eläminen.  Ei voi olla oikein, että pitää tehdä kahta työtä elääkseen tai hakea sosiaalihuollosta avustuksia.  Ollaanko menossa matalapalkkakulttuuriin tai orjatyöhön.  Matalista palkoista seuraa pienet eläkkeet, vielä pienemmät mitä on tällä hetkellä.

 

Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta palkkojen alentaminen on yleensä ollut jos ei nyt rikollista, niin väärin.  Tukien määrää ei ainakaan tällä keinolla saada vähennettyä.  Pienipalkkaiseen työhön ei ole tunkua.  Siihen mennään jos ei muuta ole, eikä viihdytä kovin kauan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katsoin peiliin ja otaksuin naamani ilmestyneen vanhemmiten hymykuopan, kunnes tajusin sen olevan juonne tai ryppy.  Aikaa varsinaiseen eläkkeeseen on tasan vuosi.  Tosin olen aloittanut jo hiukan aikaisemmin Ovella, osittaisella varhaiseläkkeellä.  Se olikin hyvä päätös.  Sain vähän enemmän rahaa, jotta olen voinut vähentää työaikaani.  Sen tein 80 % - 20 % suhteella. Yksi päivä vapaata viikossa antaa enemmän palautusaikaa. 

Eläkkeelle jääminen tulee päivä päivältä enemmän ajatuksiin.  Mitä teen kaikella vapaa-ajalla, mihin uusiin harrastuksiin ryhdyn ja miten pidän itseni terveenä.  Harrastuksia on toki nytkin esim. tämä kirjoitushomma, liikunta, lukeminen ja valokuvaus.  Uusia kiinnostuksen kohteita tulee mieleen päivittäin. 

Mietittää paljon miten rahoitan kaiken mielenkiintoisen tekemisen?  Rahantulo vähenee muutamalla satasella ja voi tulla kaikenlaista kremppaa ja lääkkeitä vaativia sairauksia.  Vielä en ole siinä pisteessä, mutta terveys voi keikahtaa toiseen suuntaan hetkessä.

Etukäteissuunnitelmia pitää olla rahan suhteen, ei voi käyttää kaikkea ennen eläkettä.  Vararahasto on hyvä olemassa, kun tulee vaikeuksia.  Olen onneksi luonteeltani orava tai hamsteri, joka kerää koloihin (purkkeihin) kolikoita, säästää tilille tilanteen mukaan ja ostaa tavaroita ja vaatteita harvoin ja halvalla.

Olenkin nyt ajatellut kirjoittaa ajatuksistani ja tekemisistäni vuoden ajan, jospa omatkin tulevaisuuden suunnitelmat tulisivat selvemmiksi ja unohtaisin vanhenemisen ongelmat.  Elämässä kun on ilon hetkiä, pieniä ja isoja joka elämäntilanteessa.

Elämää ja kuolemaa on turha jännittää, ne toteutuvat joka tapauksessa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.