Olen aina kuulunut vähemmän ansaitsevien joukkoon, joten eläkkeenikin on pienimpiä.  Nettoeläkkeeni tulee olemaan 1000€ - 1200€ välillä, riippuen veroprosentista. Se ei ole paljon, kun on tehnyt töitä koko elämänsä ajan.  Silläkin tulee toimeen, kun ei ole koskaan rikkauksia ollut ja on tottunut vähällä elämiseen.  Kauhistuttaa välillä johtajien ja muiden rikkaiden saamat eläkkeet ja niiden syynä olleet palkat.  Ovatko he tosiaan niin paljon arvokkaampia, kuin työväki.  Nyt on ollut palstoilla Posti ja sen johtajan ansaitsema tulo.  Vastuu heillä on tietysti paljon isompi kuin työläisellä. 

 

Yrityksillä tuntuu olevan tällä hetkellä ainoa mistä voidaan säästää, työläisten palkat.  Työläinenkin on palkkansa ansainnut ja kantaa vastuun ei vain omasta työstään vaan perheestään, asunnostaan ja omalta osaltaan yhteiskunnastakin.  Jos palkkoja madalletaan, kaikki muukin kärsii hänen elämässään.  Köyhissä perheissä eläviä lapsia alkaa olla liikaa Suomessa.  Köyhyys periytyy usein.

 

Suomi on kallis maa.  Omalla työllä pitäisi voida kustantaa kaikki eläminen.  Ei voi olla oikein, että pitää tehdä kahta työtä elääkseen tai hakea sosiaalihuollosta avustuksia.  Ollaanko menossa matalapalkkakulttuuriin tai orjatyöhön.  Matalista palkoista seuraa pienet eläkkeet, vielä pienemmät mitä on tällä hetkellä.

 

Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta palkkojen alentaminen on yleensä ollut jos ei nyt rikollista, niin väärin.  Tukien määrää ei ainakaan tällä keinolla saada vähennettyä.  Pienipalkkaiseen työhön ei ole tunkua.  Siihen mennään jos ei muuta ole, eikä viihdytä kovin kauan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla