Katsoin peiliin ja otaksuin naamani ilmestyneen vanhemmiten hymykuopan, kunnes tajusin sen olevan juonne tai ryppy.  Aikaa varsinaiseen eläkkeeseen on tasan vuosi.  Tosin olen aloittanut jo hiukan aikaisemmin Ovella, osittaisella varhaiseläkkeellä.  Se olikin hyvä päätös.  Sain vähän enemmän rahaa, jotta olen voinut vähentää työaikaani.  Sen tein 80 % - 20 % suhteella. Yksi päivä vapaata viikossa antaa enemmän palautusaikaa. 

Eläkkeelle jääminen tulee päivä päivältä enemmän ajatuksiin.  Mitä teen kaikella vapaa-ajalla, mihin uusiin harrastuksiin ryhdyn ja miten pidän itseni terveenä.  Harrastuksia on toki nytkin esim. tämä kirjoitushomma, liikunta, lukeminen ja valokuvaus.  Uusia kiinnostuksen kohteita tulee mieleen päivittäin. 

Mietittää paljon miten rahoitan kaiken mielenkiintoisen tekemisen?  Rahantulo vähenee muutamalla satasella ja voi tulla kaikenlaista kremppaa ja lääkkeitä vaativia sairauksia.  Vielä en ole siinä pisteessä, mutta terveys voi keikahtaa toiseen suuntaan hetkessä.

Etukäteissuunnitelmia pitää olla rahan suhteen, ei voi käyttää kaikkea ennen eläkettä.  Vararahasto on hyvä olemassa, kun tulee vaikeuksia.  Olen onneksi luonteeltani orava tai hamsteri, joka kerää koloihin (purkkeihin) kolikoita, säästää tilille tilanteen mukaan ja ostaa tavaroita ja vaatteita harvoin ja halvalla.

Olenkin nyt ajatellut kirjoittaa ajatuksistani ja tekemisistäni vuoden ajan, jospa omatkin tulevaisuuden suunnitelmat tulisivat selvemmiksi ja unohtaisin vanhenemisen ongelmat.  Elämässä kun on ilon hetkiä, pieniä ja isoja joka elämäntilanteessa.

Elämää ja kuolemaa on turha jännittää, ne toteutuvat joka tapauksessa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla