Olen saanut ensimmäiset harmaat hiukseni n. 40 vuotiaana.  Ei niitä ensin oikein huomannut, koska olin värjännyt hiuksiani silloin tällöin.  Harmaantuminen lisääntyi vuosi vuodelta ja värjäämistä täytyi jatkaa melkein kuukausittain, koska hiusten kasvuni oli pari senttiä/kk.  Vihdoin annoin periksi ja annoin vapauden harmaalle värille tulla.  Siitä on noin 4 vuotta.  Vuosittain olen nyt säästänyt rahaa useita satasia.  Lisäksi sain joistakin väreistä allergisen reaktion kasvoihini.  Tosin en sitä ensin osannut yhdistää väreihin vaan luulin sen olevan jotain muuta.

Luonnolliset värit ovat hienoja, vaikka ne tuntuvat kalpeilta kaikkien värien rinnalla.  Jokaisella on vapaus tehdä hiuksilleen mitä haluaa.  Ei se tee ketään nuoremman näköiseksi jos on kirkuvan punaiset tai mustat hiukset, mutta olemus on lysähtänyt. 


 

 

Nyt on nuorillakin värjättyjä hiuksia, hopeanharmaista teräksenharmaisiin.  Se on hyvä asia, koska aiemmin harmaat hiukset yhdistettiin vanhuuteen ja heikkouteen.  Mikään ei kuulu enää nuorille tai vanhoille vaan kaikki voivat olla sen näköisiä mitä haluavat. 

Olen monta kertaa vieläkin miettinyt, jospa vielä värjäisin hiukseni.  Vielä se on mennyt ohi.  Kaikki on helpompaa ilman värjäämistä. Ei tarvitse kiukutella parin viikon jälkeen tukankasvua ja haalistuvaa väriä.  Onneksi en ole ikinä ollut mikään kauneusihanteiden perässä juoksija.  Terveyden ja kunnon perässä juoksija kylläkin.  Olen kuin harmaantuva lato, jonka katto vielä pitää, mutta perustukset alkavat horjua. 


 

https://fi.pinterest.com/saristrm/kauniit-harmaat-hiukset/

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla