Siinä on harrastus muiden joukossa.  Kuvailen valokuvaamistani näppäilyksi, koska en ole ammattilainen, enkä edes kovin hyvä harrastaja.  Käytän kuviani blogieni täytteenä, sosiaalisessa mediassa, seinille taulujen sijasta ja albumeihin kätkettynä.  Olen visuaalinen ihminen enemmän kuin mikään muu.  Opin näkemällä paremmin, kuin kuuntelemalla.  Sen takia minua ei kiehdo kuuntelukirjatkaan, vaan haluan nähdä tekstin.

 

Valokuvaus on hyvä tapa pitää muistikirjaa käymistään paikoista.  Tietokoneessa kuvat pysyvät aikajärjestyksessä, mutta niitä on hankala löytää hakiessa jos ei muista kirjoittaa kuviin tietoja aiheesta.  Muistan hyvin minkä näköinen kuva on, mutta en muista koska se on otettu.  Näin tapahtuu tietysti silloin kun hakee blogiinsa aiheeseen sopivaa kuvaa.  Kaikkein mieluummin kuvaan läheltä esim. perhosia.

 

Olen Facebookissa monilla aihesivuilla, joihin on mukava laittaa kuvia.  Toisilla sivuilla osa ihmisistä haluaa antaa arviointia kuvasta, eikä siinä mitään, kaikki oppi on minulle tarpeen.  Äskettäin liityin sivulle, jossa ei ole niin väliä onnistumisen suhteen.  Paskat luontokuvat antavat epäonnistuneillekin otoksille sijaa.  Osa niistä on selityksineen todella hauskoja.  Kuvat eivät muuten ole säilyttämisen arvoisia, ne kuitenkin antavat syyn hymyillä epäonnistumiselle.  Somevirta on niin nopea, päivitykset katoavat näkyvistä todella nopeasti vaikka eivät katoa koskaan netistä.

 

 

Kuvaamisharrastus on antanut minulle paljon mukavia hetkiä.   Aloittaessani taas uutta tekstinpätkää blogiin, aihe löytyy usein kuvista. Otan puutarhablogiin kuvia puutarhasta, liikuntablogiin ympäristöstä, kirjablogiin kuvia kansista ja tähän blogiin milloin mistäkin.  Tämän kirjoituksen kuvat on tänä vuonna otettuja.  Kuvia tulee otettua vuositasolla monta sataa.  Niistä onnistuu omasta mielestäni hyvin joitakin kymmeniä.  Muiden mielipiteistä en niin kovin välitä.  Tietysti on hauskaa jos joku tykkää, turhasta kehumisesta vain vaivaannun.

 

Kesä on hyvää kuvausaikaa, koska aurinko on enemmän läsnä.  Talvellakin voi onnistua, aurinko on vaan antanut odottaa itseään kovin kauan.  Kuvat ovat mielestäni onnistuneempia auringonvalossa otettuna.  Kuvien käsittely on minulla myös harrastusasteella.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla