Kirjoitukset avainsanalla harrastus

Siinä on harrastus muiden joukossa.  Kuvailen valokuvaamistani näppäilyksi, koska en ole ammattilainen, enkä edes kovin hyvä harrastaja.  Käytän kuviani blogieni täytteenä, sosiaalisessa mediassa, seinille taulujen sijasta ja albumeihin kätkettynä.  Olen visuaalinen ihminen enemmän kuin mikään muu.  Opin näkemällä paremmin, kuin kuuntelemalla.  Sen takia minua ei kiehdo kuuntelukirjatkaan, vaan haluan nähdä tekstin.

 

Valokuvaus on hyvä tapa pitää muistikirjaa käymistään paikoista.  Tietokoneessa kuvat pysyvät aikajärjestyksessä, mutta niitä on hankala löytää hakiessa jos ei muista kirjoittaa kuviin tietoja aiheesta.  Muistan hyvin minkä näköinen kuva on, mutta en muista koska se on otettu.  Näin tapahtuu tietysti silloin kun hakee blogiinsa aiheeseen sopivaa kuvaa.  Kaikkein mieluummin kuvaan läheltä esim. perhosia.

 

Olen Facebookissa monilla aihesivuilla, joihin on mukava laittaa kuvia.  Toisilla sivuilla osa ihmisistä haluaa antaa arviointia kuvasta, eikä siinä mitään, kaikki oppi on minulle tarpeen.  Äskettäin liityin sivulle, jossa ei ole niin väliä onnistumisen suhteen.  Paskat luontokuvat antavat epäonnistuneillekin otoksille sijaa.  Osa niistä on selityksineen todella hauskoja.  Kuvat eivät muuten ole säilyttämisen arvoisia, ne kuitenkin antavat syyn hymyillä epäonnistumiselle.  Somevirta on niin nopea, päivitykset katoavat näkyvistä todella nopeasti vaikka eivät katoa koskaan netistä.

 

 

Kuvaamisharrastus on antanut minulle paljon mukavia hetkiä.   Aloittaessani taas uutta tekstinpätkää blogiin, aihe löytyy usein kuvista. Otan puutarhablogiin kuvia puutarhasta, liikuntablogiin ympäristöstä, kirjablogiin kuvia kansista ja tähän blogiin milloin mistäkin.  Tämän kirjoituksen kuvat on tänä vuonna otettuja.  Kuvia tulee otettua vuositasolla monta sataa.  Niistä onnistuu omasta mielestäni hyvin joitakin kymmeniä.  Muiden mielipiteistä en niin kovin välitä.  Tietysti on hauskaa jos joku tykkää, turhasta kehumisesta vain vaivaannun.

 

Kesä on hyvää kuvausaikaa, koska aurinko on enemmän läsnä.  Talvellakin voi onnistua, aurinko on vaan antanut odottaa itseään kovin kauan.  Kuvat ovat mielestäni onnistuneempia auringonvalossa otettuna.  Kuvien käsittely on minulla myös harrastusasteella.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogin kirjoittaminen on harrastus, josta saa paljon hyvää mieltä.  Kaikki eivät ole asioista samaa mieltä ja se on myös hyvä asia.  En tiedä kuinka moni lukee niitä, toiset vain lukevat, eivätkä kommentoi mitään. 

 

Olen vuosien aikana kirjoittanut paljon blogikirjoituksia monesta aiheesta.  Tällä hetkellä n. 700 kirjoitusta pyörii netissä. Minulle tärkeä ovat myös mukana tulevat kuvat.  Usein niistä saan aiheen kirjoittamiseen. Välillä ne eivät liity mitenkään aiheeseen.  Ne ikään kuin värittävät juttuani.  Kirjoittamista on pakko harjoitella ja sitä on tehtävä usein, samoin kuin muita harrastuksia.  Utelias ja kiinnostunut asioista on hyvä olla.  Aiheita riittää maailmalla.

En ole asiantuntija missään aiheessa, sivun verran pystyy sanailemaan aiheesta tai aiheen vierestä kuka vain.  Kannattaa kokeilla.

 

Joskus joku asia ärsyttää, vihastuttaa, ihastuttaa tai muuten vain tekee mieli kirjoittaa.  Silloin on istuttava tietokoneen viereen ja alettava rapsutella näppäimiä.  Jotain aina syntyy.  Ei tarvitse olla mikään taitava sanankäyttäjä.  Jos asia on tarpeeksi painava, siihen löytyy lukijoita. 

 

Minä kirjoitan kirjoittamisen ilosta.  Kai se on sama asia muidenkin harrastusten kanssa.  Ei ole väliä mitä muut ovat mieltä, jos se tuottaa itselle hyvää mieltä ja iloa, siihen on vain ryhdyttävä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yhtenä harrastuksena voin mainita autolla kiertelyn.  Valitsemme päivän ja suunnan mihin lähdetään.  Kovin pitkiä matkoja ei viitsi suunnittelematta tehdä, mutta n. 200 – 250 km päivässä.  Itse nautin vieressä istumisesta ja maisemien katselusta.  Tällä kertaa ajelumme suuntautui Forssan kautta Hämeenlinnaan ja sieltä Tampereelle.  Kaikkein paras autoiluilma on pilvinen ja vähän viileä.  Ainakin jos ei aio olla ulkona pitempään. 

 

Forssassa pysähdyttiin vain tauolle ja jatkettiin matkaa.  Liikkeellä näytti olevan muitakin ajelijoita.  Nykyisin on kai muodissa lähimatkailu, joko omassa kaupungissa tai lähitienoilla.  Halvempaa se ei ole kuin etelään meno, eikä sen turvallisempaa.  Tälläkin reissulla näimme ojaan ajettuna kolme autoa.  Peuroja näimme tien yli menevän kaksi.

 

Hämeenlinnassa pysähdyimme Aulangolle ja kapusimme vanhaan torniin näköaloja katsomaan.  Hämeenlinna on kaunis kaupunki.  Pari tuntia viivähdimme kaupungissa ja jatkoimme matkaa Tampereelle.  Tampere on nyt tällä hetkellä kovin sekava liikenteeltään, kun raitiotietä rakennetaan. Sen tarpeellisuutta en oikein ymmärrä, mutta se ei ole minun asiani.  Tampereelle tuntui olevan muutenkin rakentamisbuumi.  Taloja oli rakenteilla joka puolella.

 

Kotiin ei olisi ollut kuin puolentoista tunnin matka, mutta halusimme vähän luxusta elämään ja yövyimme Tornihotellissa. Luxusta hotelliasumisessa ei ole kuin hinta.  Kaikki on kallistunut aika lailla. Huone oli kyllä ihan mukava. Koska tilausta ei ollut tehty aikanaan, niin jouduimme yöpymään kakkoskerroksessa.  Näköalana toisen talon vesiränni ja pala taivasta.

 

Bensa kallistuu taas jonkun verran ja ehkä rajoittavat ajeluretket mökkimatkoihin.  Tai sitten ei, vielä voi halu nähdä enemmän kuin tutut tiet, voittaa nuukuuden.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.