Kirjoitukset avainsanalla marjastus metsä

Lehdissä on ollut kirjoituksia marjojen pakastamisesta ja sen kannattavuudesta.  Rahallisesti se ei varmaan sitä olekaan.  Marjastamiseen liittyy paljon muutakin.  Tuskin metsään lähdetään pelkästään marjojen takia.  Marjastaminen on kokonaiselämys, marjojen tuoreus ja halu ulkoilla luonnossa.

 

Talvella on mukava ottaa pakastimesta itse poimittuja marjoja.  Niistä tietää mistä ne ovat kotoisin.  Jos ja kun metsä on lähellä, niin voi käydä noukkimassa litran pari kerrallaan, eikä selkä väsy.

 

Suomalaiset ovat kyllä luovuttaneet marjamaansa muualta tulleille.  Heille Suomen jokamiehen oikeudet ovat ihmetyksen aihe.  En tiedä onko se pelokkuutta luontoa kohtaan, susihan saattaa tulla vastaan tai käärme puraista.  Olen vuosikymmeniä käynyt yksin marjassa, enkä ole nähnyt isoja, enkä pieniä petoja.  Toisaalta se voi olla ihmisten laiskuudesta tai elämän hektisyydestä kiinni.  Suosittelen kiireiselle metsään menoa.  Siellä kiire unohtuu ja voi löytää luonnosta mielenrauhan.

 

Pienituloiselle marjastuksesta on ansiotakin.  Niitä voi myydä ja jos noukkii itselle niin tienaa esim. mustikoista 5 – 8 € litra.

 

Mansikanpoiminta on ukrainalaisten käsissä.  Suomalaisia on vaikeaa saada poimintaan mukaan.  Syitä on varmaan monia.  Työn raskaus ja lyhytaikaisuus tulee ensimmäisinä mieleen.

 

Olen koittanut olla marjojen suhteen omavarainen.  Syön sitä marjaa, mitä on tarjolla.  Metsästä noukin mustikat, puolukat ja vadelmat.  Tänä vuonna sekä viime vuonna ei herukoita ja mansikoita kasvanut omassa puutarhassa ongelmallisten kesien takia.  Täälläpäin on ollut viime vuonna liian lämmin ja kuiva kesä ja tänä vuonna oli kylmää kukinnan aikana.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.