Joulu menettää merkitystään vuosi vuodelta.  Melkein kaikki se krääsä mitä on tullut vuosien varrella tullut ostettua lahjaksi, on ollut turhaa.  Tietysti lahjojen antaminen on tärkeää itsessään, mutta laadussa voisi vähän tsempata.  Vähemmän, mutta tärkeämpiä ja tarpeellisempia.  Lapset toki kaipaavat lahjan tai pari, eivät hekään vaadi paljoa jos heidät siihen opetetaan. 

 

Aikuiset eivät oikeastaan tarvitse mitään konkreettista käsin kosketeltavaa tavaraa.  Nyt onkin tarjolla aineettomia lahjoja.  Lahjan saaja on joku muu kuin minä itse.  Kaikilla on kaapeissaan valtavasti turhaa roinaa, itse ostettuja tai lahjaksi saatuja. 

 

En ole oikein koskaan ymmärtänyt tapaa, jossa viedään tutuille hyasintti ja suklaarasia ja saadaan melkein samat tuotteet takaisin.  Kenties ei voi jäädä kiitollisuuden velkaan, vaan on pakko antaa jotain takaisin. 

 

Jouluruuat on asia sinänsä.  Olen joka vuosi jättänyt jotain ruokia tekemättä.  Ruskeat piparit jäivät jo monta vuotta sitten.  Tänä vuonna jäävät laatikot tekemättä.  Olen kyllästynyt syömään pakastettuja laatikoita kevääseen saakka.  Eihän niitä nyt roskikseen voi laittaa.  Paistoimme pikkujouluksi pienen kinkun ja siitäkin jäi osa syömättä.  Sitäkään emme paista isona jouluna.  Jouluruuat voimme käydä syömässä kerran tai pari ravintolassa jos siltä tuntuu. 

 

Uskonnottomillekin joulu voi olla hiljentymisen juhla.  Valon ja hiljentymisen juhla tai pakanallinen satojuhla, kuka mitenkin haluaa joulunsa viettää.  Joulu ei merkitse suurelle osalle ihmisiä Jeesuksen syntymäjuhlaa vaan lahjoja ja ylensyöntiä.  Monet perheet lähtevät nykyään pois kodeistaan muualle joulunviettoon.  Valmiiden ruokapöytien ääreen ja muiden järjestämiin tapahtumiin.  Kenties tosiaan ihmiset alkavat tosiaan kyllästyä nykyisiin joulunviettotapahtumiin ja siirtävät joulun järjestämisen muille.

Kommentit (1)

Maija
Liittynyt15.10.2015
2/1 | 

Minusta vika on enemmänkin siinä, että joulu on levinnyt  liian pitkälle ajalle. Ymmärrän hyvin, etteivät kinkku ja laatikot maita, jos niitä syö jo pikkujouluna ja laittaa niitä niin paljon, että pääsiäiseen asti riittää. Jos olen jouluna kotona ja laitan jouluruokia, ne valmistuvat jouluaattona, ja ne syödään parissa päivässä loppuun. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ikääntyminen, uudet mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja kulttuuri kiinnostavat minua.  Kirjoitan niistä omalla tavallani.  

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla