Leivoimme chilisiä suklaacookies-keksejä latinoruoan kurssilla Hyvinkään opistolla. Tulisia makuja oli paljon ja niitä riitti aina jälkiruokiin asti. Tämä oli yksi tehdyistä resepteistä: Chiliset Suklaacookiet.

Cookies-taikina on helppo valmistaa itse tai voit käyttää valmista pakastetaikinaa, esimerkiksi kauramurotaikina sopii hyvin cookieisiin.  Sukaiseen taikinaan chilin maku taipuu mainiosti. Chilin voi laittaa helpoiten joukkoon chilijauheena.

Mieti, minkä vahvuista chilijauhetta haluat käyttää – mietoa vai vahvaa. Mikäli pidät tulisemmasta, hienonna tuoretta chiliä suklaataikinaan. Chilipaprikoissa on eroja, älä valitse liian vahvaa chiliä, mikäli et ole tottunut käyttämään chiliä makeissa leivonnaisissa.

Paista cookiet uunin toiseksi ylimmällä tasolla, sillä suklaakeksit palavat helposti ja ole tarkkana, kun paista pikkuleipiä, sillä suklaakeksien ei tarvitse tulla kovin tummiksi uunissa.

Tarjoile chilitahnalla maustettu mousse keksien päälle pursotettuna tai tarjoile se kiposta erikseen. Ripottele chiliä rouheena moussen päällä tai tarjoile chilirouhe erikseen pikku kiposta.

Voit leipoa pikkuleivät ajoissa, mutta mousse kannattaa tehdä samana päivän tarjoilun kanssa jääkaappiin.

 

Chiliset Suklaacookiet

n. 20 kpl

Suklaacookies, itse tehty taikina:

150          g           tummaa suklaata

200          g           voita

1             dl           sokeria

2½          dl           fariinisokeria

1                           muna

4½          dl           erikoisvehnäjauhoja

2            rkl           tummaa kaakaojauhetta

½             tl           suolaa

½             tl           soodaa

1              tl           leivinjauhetta

1              tl           vaniljasokeria

1              tl           chilijauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna

 

Tai helpommin taikina:

1          pkt            kauramurotaikinaa (pakaste)

150          g           rouhittua tummaa suklaata

2            rkl           tummaa kaakaojauhetta

1              tl           chilijauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna

Chilimousse päälle:

200          g           sitruunatuorejuustoa

n. 2       rkl            chilitahnaa

2             dl           vispikermaa

1            rkl           chiliflakesia

 

Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.

Vaahdota voi ja sokerit kulhossa, lisää loppuvaiheessa muna vatkaten joukkoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet erikseen ja sekoita ne vaahtoon. Lisää lopuksi suklaarouhe joukkoon ja sekoita vielä taikina.

 

Tai käytä valmista pakastetaikinaa. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa, kaakaojauhe ja chili tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

 

Ota taikinasta lusikalla isoja nokareita leivinpaperille uunipellille. Paina lusikan pesällä mataliksi, n. 5 cm:n pyörylöiksi. Jätä leviämisvaraa. Annoksesta tulee 2 uunipellillistä, joissa molemmissa on 10 kpl cookieita.

Paista 175-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla n. 8 min kauniin värisiksi. Cookiet saavat jäädä pehmeiksi.

Sekoita chilitahnaa tuorejuustoon niin, että saat siitä mieleistä, itsellesi tai vieraillesi sopivan voimakasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita chilijuustoseos joukkoon. Pursota jäähtyneiden pipareiden päälle tai tarjoa mousse erikseen niin, että jokainen voi levittää sitä pipareille haluamansa määrän. Ripottele pinnalle chilihiutaleita.

Reseptit: Arja Elina Laine

Tykkää: www.facebook.com/makujenpaivakirja ja näet ruokajuttujeni päivityksiä tai hae Instagram  #makujenpäiväkirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Kategoriat