
Pihlajansilmut pysyvät pieninä vain muutamia päiviä, juuri nyt viikolla 21 tänä keväänä on se hetki Etelä-Suomessa. Myös pihlajan tulevien kukkien nuput ovat nyt vielä vihreitä, pieniä ja kiinni. Sekä silmut että kukka-aihiot ovat herkullisen pehmeitä syötäväksi ja maistuvat mantelilta, karvasmantelilta tai pähkinältä hieman pihlajalajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen. Muista kerätä luonnonyrtit puhtaalta paikalta ja muista jokamiehenoikeudet, jos keräät yrttejä ja silmuja yleisiltä paikoilta.
Pieniä pihlajansilmuja voi hyvin lisätä viilin, jogurtin, rahkan tai jäätelön päälle.
Vihreillä pihlajansilmuilla ja kukinnonaluilla saat pähkinäallergisillekin sopivan pähkinänmakuisen herkun.
Pihlajan pieniä, vihreitä kukinnonalkuja voi paahtaa, niitä voi lisätä salaatteihin tai niistä voi keittää itse siirappia sokeriliemessä. Vaihteeksi voit kokeilla valmistaa pihlajansilmuista ja kuusenkerkistä silmumysliä.
Mihin sinä olet käyttänyt pihlajansilmuja tai pihlajankukintojen aihioita?
Itse tein tällä kertaa hyvin moneen erikoisruokavalioon sopivan välipalan täysin kasvisperäisestä Yosan kreikkalaistyylisestä jogurtista, pihlajansilmuista ja pihlajankukinnoista, lisäsin hivenen sokeria päälle. Yksinkertaista ja hyvää sekä vegaanista ja kotimaista. Halutessaan mukaan voi lisätä vielä marjoja joukkoon.