100 reseptiä jauhelihasta- mahtava setti ideoita arkeen ja juhlaan, 40 kokin maittavat reseptit

& Isänpäiväksi Beef Wellington -resepti jauhelihasta

& Voita itsellesi Jauhelihakirja! 

Onneksi olkoon Inkeri, voitit Jauhelihakirjan kirjan täällä blogini arvonnassa, olen yhteydessä sähköpostiisi. Kiitos kaikille osallistuneille. Kilpailu on päättynyt.

Kaupallinen yhteistyö Atrian kanssa.

Kävin kirjamessujen ohella viiniruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa lokakuussa. Olin mukana Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä palkintojen jaossa Juustopöydän hallituksen jäsenenä. Tilaisuudessa bongasin Atrian osaston tastingin ” Meet Meat”. Niinpä kirjoitan tämän blogijutun kaupallisena yhteistyönä Atrian kanssa, koska haluan kertoa lyhyesti heidän mahtavasta Atrian tastingista ja varsinkin kerron tässä blogissa lukemastani uudesta Jauhelihakirjasta: 100 Jauhelihareseptiä arkeen ja juhlaan. Paljastan myös yhden jo testaamani reseptin omilla mukaelmillani tässä jutussa. Blogin lopussa kerron, miten voit osallistua arvontaan, jossa Makujen Päiväkirja arpoo yhteensä 3 kpl uusia Jauhelihakirjoja. 

 

Meet Meat -tastingissä oli aidosti maistuvia ja ennen kaikkea näyttäviä annoksia tarkkaan valittujen viinien kera Viljaporsaan Fileepihvi California Palsternakka-Timjamikastikkeella, Atria Takuumurea Naudan Pihvilihaa 54° & Puuroa ja Jäkälää sekä Atria Takuumurea Naudanulkofileepihviä Black & White Käpyvaahdon kera. Toivottavasti saat näistä kuvista ideoita seuraavalle pihviateriallesi. Tässä ovat ottamani tasting-kuvat maistelemistani annoksista:

Viljaporsaan Fileepihvi California Palsternakka-Timjamikastikkeella

Atria Takuumurea Naudan Pihvilihaa 54°, Puuroa ja Jäkälää

Atria Takuumurea Naudanulkofileepihviä Black & White Käpyvaahdon kera

Uutta oli ainakin itselleni, että näitä lihoja myös saa tilattua netistä kotiovelle! Voisi kuvitella, että verkosta joulukinkkutilauksille kotiovelle tulee kysyntää - #AtriaLihakauppa

Olen tutustunut saamaani uutteen marraskuussa 2017 ilmestyneeseen Atrian 100 Jauhelihareseptiä arkeen ja juhlaan kirjaan, joka on todella kattava opus ammattilaiskokkien jauhelihareseptejä. Kirjan monipuoliset reseptit ovat Atria 100 Nuorta kokkia -koulutusohjelmiin osallistuneilta oppilailta ja opettajilta. Heitä on mukana 40 ja heidät kaikki esitellään, mikä tekee kirjasta kiinnostavamman kuin se, että siinä olisivat pelkät reseptit.

Kirjan ulkoasun on tuottanut Foody Allen Oy. Sadan jauhelihareseptien kuvat ovat tyylikkäitä. Kirjan kannen kuva raa’asta jauhelihasta ehkä hieman kummastuttaa minua ja todennäköisesti tämä kansivalinta puhututtaa vielä. Oma mielipiteeni on, että kirja todella kannattaa avata ja tutustua kattavaan sisältöön tyylikkäin kuvin. Naisellinen epäluuloni kirjankannen kuvaa kohtaan osoittautui siis turhaksi. Toisaalta kannen kuva takaa sen, että löydän kirjan jatkossa, koska jauheliha-kuva on pelkistetty ja selkeä - se jää mieleen. Vaikka kannen kuva on hieman ”äijä”, kirjassa ovat hienosti esillä naiskokit, pidän siitä.

Resepteissä on esitelty reseptin tekijän, kokin lisäksi aina annosten määrä ja ruoan valmistamiseen kuluva aika sekä se, mihin tarkoitukseen ruoka parhaiten sopii. Lisäksi kirjan alussa kerrotaan jauhelihanvalintaan hyviä vinkkejä ja hyvää jauhelihatietoa.

Jauhelihakirjassa on hyödynnetty reseptien katsomismahdollisuutta videona. Lataamalla mobiililaitteeseen ilmaisen ”Arilyn”-sovelluksen, pääsee osaa reseptien kokkailuista katsomaan livenä. Sovellus oli minulle uusi. Latasin sovelluksen omaan iPhoneeni ja hyvin toimi. Itse olin aikoinaan tekemässä reseptikirjaa Myllyn Paras Oy:lle. Tällöin käytössä sen ajan huipputeknologia, cd ja dvd. Ajat muuttuvat, vaikka tuosta ei ole kuin 10 vuotta.

Kirjan kokkeja on 40 kpl ja videoilla esiintyvät muiden muassa Alex Nurmi, Ari Ruoho, Sasu Laukkonen, Kari Aihinen sekä Tommi Tuominen. He opastavat kokkaamaan kirjaan tekemänsä reseptin videolla. Itse valitsin ensimmäiseksi kokeiltavaksi reseptiksi Maria von Graevenitz-Välimäen Beef Wellingtonin, joka löytyi myös videona. Tässä versiossa klassikkoruoka on tehty ”köyhän miehen tapaan” jauhelihasta: jauhelihamureke kääritään voitaikinan sisään.

Resepti oli selkeä ja helppo toteuttaa. Voitaikinan määrä ihmetytti, 5 voitaikina levyä on minulle ollut aina 500 g eikä 250 g, kuten ohjeessa kerrottiin.

Käytin siis tuota kappalemääräistä ohjetta ja sen määrän mielestäni mureke vaatii, jotta se peittyy kokonaan taikinaan.

Tarjoilin Beef Wellingtonin kanssa parsakaalin lisäksi raitajuureksia, jotka laitoin ruoan kanssa yhtä aikaa uuniin kypsymään. molemmat vaativat omassa uunissani tuon pidemmän ajan eli 40 minuuttia.

Voita itsellesi Atrian uusi kirja,

josta löydät kokkien mainiot reseptit arkeen, juhlaan, grillaukseen tai street food-tyyliin.

Osallistuminen arvontaan onnistuu jättämällä kommentti tähän postaukseen ja kertomalla:

Mikä on oma suosikkijauheliharuokasi?

Laita kommentin perään valitsemasi yhteystieto, josta sinut saa kiinni. Jos käytät @ merkkiä, laita tilalle vain (ät). Arvon yhden kirjan täällä blogissa torstaina 23.11. ja julkaisen voittajan nimen täällä blogissa.

Jos olet Makujen Päiväkirja -blogini Facebook-tykkääjä, voit osallistua arvotaan kätevästi siellä tykkäämällä Makujen Päiväkirja Facebook-sivuista. https://www.facebook.com/makujenpaivakirja/ Arvon siellä 2 kirjaa Facebookissa torstaina 23.11. ja julkaisen ne voittajat siellä.

Arvonnan säännöt löytyvät tämän blogin lopusta.

Mikäli et voita, Jauhelihakirja tulee myyntiin marraskuussa hyvin varusteltuihin ruoka- ja kirjakauppoihin 14,95 euron hintaan.

Lisätietoja: https://www.atria.fi/konserni/ajankohtaista/tiedotteet/2017/atrian-jauhe...

 

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestäjänä toimii Arjan Ruokaviestintä Oy, / Makujen Päiväirja-blogi, 05830 Hyvinkää (myöhemmin tässä tekstissä “arvonnan järjestäjä”).

Arvontaan voi osallistua 7.11.-23.11.2017 välisenä aikana. Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat, 18-vuotta täyttäneet luonnolliset henkilöt.

Osallistuakseen arvontaan tulee kilpailijan jättää yhteystietonsa Makujen Päiväkirja -Blogissa tai -Facebookissa.

Osallistumisajan päätyttyä kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl Jauhelihakirjoa, julkaisija Atria Oy. 1 palkinto arvotaan blogissa ja 2 palkintoa arvotaan Facebook-sivuilla. Palkintoa, tai osaa siitä ei voi vaihtaa tai muuttaa rahaksi. Palkinto toimitetaan postitse

Arvonnan järjestäjä ottaa yhteyttä voittajaan sähköpostitse ja voittajan nimi julkaistaan kilpailusivuilla.

Osallistumisajan ulkopuolella saapuneita osallistumisia ei hyväksytä arvontaan. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista (esimerkiksi katkoksista) arvontaan osallistumisen yhteydessä.

Arvonnan järjestäjä maksaa lakisääteiset arpajaisverot.

Arvonnan järjestäjä pidättää oikeuden hylätä kilpailusta henkilöt, jotka ovat rikkoneet näitä sääntöjä, tai joiden voidaan epäillä käyttäneen osallistumisessa epärehellisiä keinoja. Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden sääntömuutoksiin.

Erityisesti huomioitavaa on, että arvonta ei ole Facebookin, tai vastaavan median sponsoroima, suosittelema, hallinnoima eikä millään tavalla liity Facebookiin tai vastaavaan mediaan.  Osallistuja antaa tietonsa ainoastaan Järjestäjän käyttöön, ei Facebookin, tai vastaavan median.

Kommentit (8)

Tinttilii
14/8 | 

Peruna-jauhelihalaatikko. Hyvää arkiruokaa ja tomaattiviipaleilla ja vaikka erilaisilla juureksilla välillä muokkaa makua sekä ulkonäköä.

Päivi
16/8 | 

Laitoin jo eilen tänne viestiä, mutta sitä ei ole vieläkään julkaistu. Vastaukseni on makaroonilaatikko.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla