Pippurinkasvatus Phu Quoc

Skootterilla sinne missä pippuri kasvaa!

Niinpä me tutustuttiin pippuriviljelmiin Phu Quoc -saarella, siis käsityönä hoituvaan pippurinviljelyyn pikkutiloilla.

Pippuria en ollutkaan aiemmin luonnon köynnöksestä / pensaasta maistanut, mutta nyt tuli tämäkin mahdolliseksi. Vuokrasimme skootterit ja minäkin jopa uskaltauduin sillä Vietnamin liikenteeseen, no toki vain vielä turisteilta melko rauhallisella Phu Quocin -saarella, Ho Chi Minh City:ssä (Saigonissa) en taatusti olisi tehnyt samaa, enkä kyllä vilkkaassa Nha Trangissakaan.

Pippuriköynnöksiä näkyi Phu Quocin saaren pohjoispuoliskon maisemissa melko paljonkin. Köynnökset olivat upeasti laitettu kasvamaan riviin ja pystyyn tolppien ympärille kuin viiniköynnökset. Näin pippurit saivat parhaan auringon - ja sitähän piisasi!Pippurin paras satokausi oli Vietnamissa vasta tulossa, eli pippuri ei vielä ollut kypsynyt musta- tai punapippuriksi, vaan nyt marjat olivat vielä viherpippureita ja pippuriköynnökset siis vehreitä. Osa köynnöksistä oli vanhempia, osa vasta juuri istutettuja - kiertoa siis oli.

Poikkesimme "Jenny Pepper Farm" -nimisessä paikassa ja siellä meitä kierrätettiin pensaiden äärelle.  Vihreä pippuri suoraan köynnöksestä maisteltuna oli kivan rapsakkaa ja hieman toki polttavaakin suussa, en siis sentään koko pippuriterttua maistanut, vaan yhden pippurin.
Viherpippurista tulee mustapippuria, kun tertut kuivuvat eli tertut poimitaan raakoina ja kuivataan auringossa, jolloin ne muuttuvat tummanruskeiksi ja pinnalta ryppyisiksi.


Tummaa punapippuria taasen saatiin samoista pensaista kun pippurimarjojen annetaan kasvaa täysin kypsäksi.


Ja valkopippuri syntyy kun poimimisen jälkeen kypsistä marjoista liotetaan punainen kuoriosa pois.

Myynnissä oli näitä erilaisia pippureita ja vielä ostohetkellä sai haistella, mitä laatua ostaa. Tumma punainen pippuri tuntui ehkä miellyttävimmältä. Arvatenkin mukaan tarttui pippuripurnukoita skootterin tavaraboksiin :)

 
 
kirjoitti Arja Elina Laine, katso ja seuraa (pääset seuraamaan tykkäämällä sivuista) ruokajuttujani  Makujen Päiväkirja https://www.facebook.com/makujenpaivakirja/
 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla