Olemme kokkailleet tätä maistuvaa salaattiruokaa nyt useampaan otteeseen ruokakursseillani, mm. Juustopöydän jäsenet ja Hyvinkään Opiston oppilaat ovat päässeet kokkailemaan tätä.

Kevään trendikkäin salaatti tarjotaan nyt ekologisesti astiasta, jonka voi syödä. Syötävä astia voi olla annoskuppi tai isompi laakea vati. Tämä syötävä pohja syntyy leipoen astia itse piirakkataikinasta tai käyttämällä valmista piirakkataikinaa ja asettamalla se reunalliseen piirakka tms. vuokaan tai annosvuokiin kypsymään. Kupin / vadin pohjalle voi ripotella halutessaan erilaisia siemeniä tai vaikkapa juustoraastetta ennen paistoa.

Jäähtyneenä kulho täytetään salaatilla. Kupin voi tehdä ajoissa etukäteen ja täyttää ennen tarjoilua haluamilla värikkäillä salaattiaineksilla. 

Tässä juustosalaatin juusto on vuohenjuustoa. Vuohenjuusto on tuoreena rakenteeltaan kiinteä ja mureneva sekä maultaan mieto. Kypsyessään juuston rakenne vähitellen pehmenee ja maku voimistuu. Juuston pintaa peittää hieno valkoinen homekerros. Vuohenjuusto sopii kuumenettavaksi tai sellaisenaan juustotarjottimelle sekä salaatteihin.

 

Koristeena on parmesaanijuustoa, joka on italialaista pitkään kypsytettyä kovaa juustoa, joka valmistetaan pastöroimattomasta tuoreesta lehmänmaidosta. Kypsytysaika vaihtelee 12–40 kk.

Parmesaani on tärkeä raaka-aine monessa perinteisessä italialaisessa ruoassa, etenkin risoton ja pastan seuralaisena. Se toimii hyvin lastuina salaattien pinnalla ja palana juustotarjottimella hillojen, hedelmien tai balsamicon kanssa.

Vuohenjuusto-salaattipiirakka

 1 pyöreä vuoka ø 25–30 cm, reuna noin 5 cm, josta 1 iso salaattikulho, 4:lle iso annos.

tai 10 kpl pikkupiiraita laakeisiin muffinivuokiin, alkuruokana

Salaattikulho:

1             pkt           ruokapiirakkataikina (400 g)

                                tai neljän viljan ruokapiirakkataikina (400 g)

 

Salaatti :    

150            g           frisee-salaattia

150            g           kirsikkatomaatteja

75               g           ilmakuivattua kinkkua, esim. serrano

180            g           vuohenjuustoa tai vuohenvalkohomejuustoa

1                dl           aurinkokuivattuja tomaatteja

nippu                      tuoretta basilikaa

1                 tl           mustapippuria

50               g           parmesaanijuustoa

 

Tarjoiluun:

                                oliiviöljyä

                                balsamico-kastiketta

 

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunaan. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta taikinareunojen päälle suojus puristelemalla folio kiinni vuoan yläreunaan. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Irrota foliot puolessa välissä paistamista, jotta reunat ehtivät saada väriä.

 

Revi salaatti ja ilmakuivattu kinkku pienemmäksi, puolita tomaatit, viipaloi ja kuutioi vuohenjuusto sekä suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna basilikaa. Täytä piiraspohja salaattiaineksilla. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Leikkaa parmesaanijuusto lastuiksi. Koristele salaatti lastuilla ja basilikanlehdillä.

Tarjoile salaatin kanssa oliiviöljyä ja balsamicoa.

 

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy  www.ruokaviestinta.fi

Tykkää: www.facebook.com/makujenpaivakirja ja pääset seuraamaan tätä ja muitakin ruokajuttujani.

Instagram: #makujenpäiväkirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat