Tiramisu, tekijä Arja Elina Laine

Tiramisu & Prosecco - juhlista Naistenpäivää!

Olen pitänyt viime aikoina eri paikoissa kokkauskursseja, joilla on tutustuttu mm. eri maiden ruokakulttuureihin.

Yhdeksi suosikiksi on osoittautunut italialainen keittiö. Italialainen ilta ystäville -kurssilla on tehty mm. tuorepastaruokia ja maistelu italialaisia viiniä. Jälkiruokana on ollut joka kerta iki-ihanaa suussa sulavaa tiramisua.

Paljastan tässä blogijutussani italialaisista ohjeista muodostamani ja useampaan otteeseen testaamani Tiramisu-reseptin (juttua ei ole tehty kaupallisena yhteistyönä).

Pehmeä Tiramisu

Italialainen klassikkojälkiruoka tiramisu toimii niin jälkiruokana kuin kahviherkkuna. 

Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti savoiardikeksejä ja mascarpone-juustoa. 

Mascarpone on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna. 

Muista kostuttaa tiramisu huolella, sillä pohja saa olla kosteaa.

Tiramisun kanssa nautittavaksi juomaksi sopii mielestäni parhaiten italialainen raikas Prosecco, esimerkiksi Prosecco Verrocchio, joka on kuiva, kypsän päärynäinen, omenainen, hennosti yrttinen, ja omaa pirteät kuplat.

Myös täyteläinen jälkiruokaviini Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce sopii mainiosti tiramisun kaveriksi. Tämä Marsalaviini on on kuparinruskeaa ja makeaa, suutuntuma on viikunainen, aprikoosinen, taatelinen, keltarusinainen ja hennon pähkinäinen.

8:lle, 1 iso vuoka tai 2 pienempää vuokaa

Kostutus:

3          dl        vahvaa kahvia tai espressoa

1          dl        viiniä (marsala)

 

Täyte:

5        kpl        munaa

1          dl        sokeria

500       g        mascarponejuustoa

200       g        savoiardikeksejä (24 kpl)

 

Pinnalle:

2         rkl        vahvaa kaakaojauhetta

 

Valmista ensin vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä kipossa, mausta kahvi viinillä.

 

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kippoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

 

Kasta keksejä yksitellen maustettuun kahviin ja asettele niitä vieri viereen vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet vaahdosta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.

 

Sihtaa valmiiden tiramisuvuokien päälle lopuksi vielä runsaasti kaakaojauhetta.

Anna tiramisun kostua ja maustua viileässä mieluiten ainakin tunti.

Tarjoile Pehmeä Tiramisu italialaisen raikkaan Proseccon kanssa. Esimerkiksi Prosecco Verrocchio, joka on kuiva, kypsän päärynäinen, omenainen, hennosti yrttinen ja omaa pirteät kuplat, sopii mainiosti tiramisun kaveriksi ja on muutenkin hinta-laatusuhteeltaan ihana kevät ja kesäjuoma.

Valmis täydellinen Tiramisu on suussa sulavaa ja pehmeää ja vie kielen mennessään!

Ihanaa naisten päivää kaikille meille naisille!

Tiesitkö: Naisjärjestöt kaikkialla maailmassa viettävät kansainvälistä naistenpäivää 8. maaliskuuta. Kansainvälistä naistenpäivää vietetään myös YK:ssa ja monissa maissa se on pyhäpäivä.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy  www.ruokaviestinta.fi

Tykkää: www.facebook.com/makujenpaivakirja  ja pääset seuraamaan tätä ja muitakin ruokajuttujni.

Instagram: #makujenpäiväkirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat