
Hävikkifetareiden näytöskeittiössä viime viikonloppuna 16.9.2017 lupasin paljastaa vielä blogini seuraajille 2 uutta reseptiä. Ne tulevat tässä.
Ruisleipäpuuro
250 g ruisleipää
4-6 kotimaista omenaa
7 dl vettä
(n. 2 rkl sokeria tai hunajaa)
Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi kattilaan, lisää vesi. Anna kiehahtaa n. 5 minuuttia. Puhdista omenat ja ota siemenkodat pois. Kuutioi omenat ruisleipäseoksen joukkoon. Kypsennä kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä 10-20 min. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi puuroksi, mausta halutessasi hunajalla tai sokerilla.
Vinkki: omena tilalla voit käyttää muita hedelmiä tai marjoja.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Pikkuleivät kuivuneesta ruisleivästä
noin 20 kpl
2 dl kuivattua ruisleipää jauhettuna
1 dl jauhoja (esim. hiivaleipä)
1 tl leivinjauhetta
50 g rouhittua tummaa suklaata
50 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1 1/4 dl tummaa sokeria tai hunajaa
1 muna
1½ dl appelsiinimehua, maitojuomaa tai maitoa
50 g (rypsi)öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-10 minuuttia.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy
Käy katsomassa lisää tietoa hävikistä http://www.saasyoda.fi/
Seuraavat jutut kerron aina täällä, tykkää ja seuraa Makujen Päiväkirja facebookissa