Loppuviikosta pidin Juustopöydän naisille kokkauskurssia, jossa kokattiin juustoisia ruokapiirakoita. Tässä yksi kurssin suosituimmista ohjeista kaikille blogini seuraajille.

Reseptiä suunnitelmassa valitsin piirakkaan punajuuren ja Aura-sinihomejuuston, jotka ovat lyömätön makuyhdistelmä. Reseptissä käytettävän kerman ja mustapippurin voi korvata kätevästi mustapippurikermalla.

Tämä suolainen piirakka on ihanaa tarjottavaa pikkujouluaikaan.

 

 

Aurapiiras hunajaisella juurestäytteellä

1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25 cm

 

Pohja:

1             pkt      Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g (Myllyn Paras)

 

Täyte:

2              kpl      punajuurta (kuorittuna 250 g)

pala                    juuriselleriä (kuorittuna 100 g)

1               rkl      rypsiöljyä

1               rkl      voita

1                 tl      mustapippuria

n. 3          rkl      hunajaa

2                dl      ruokakermaa

2                          munaa

170            g      Aura-sinihomejuustoa

 

 

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Kuori ja raasta punajuuret ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi. Paista raasteet pannulla rypsiöljy-voiseoksessa, noin 10 minuuttia, rouhi joukkoon mustapippuria ja valuta sekaan hunajaa. Anna jäähtyä hetki.

Levitä piirakkapohjalle hunajapaahdettu juuresseos ja murenna sormin päälle sinihomejuusto. Sekoita kermaan munat ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30–40 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy - Seuraa ja tykkää: https://www.facebook.com/makujenpaivakirja/

Juustosta löydät lisätietoia www.valio.fi/aura

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat