
Loppuviikosta pidin Juustopöydän naisille kokkauskurssia, jossa kokattiin juustoisia ruokapiirakoita. Tässä yksi kurssin suosituimmista ohjeista kaikille blogini seuraajille.
Reseptiä suunnitelmassa valitsin piirakkaan punajuuren ja Aura-sinihomejuuston, jotka ovat lyömätön makuyhdistelmä. Reseptissä käytettävän kerman ja mustapippurin voi korvata kätevästi mustapippurikermalla.
Tämä suolainen piirakka on ihanaa tarjottavaa pikkujouluaikaan.
Aurapiiras hunajaisella juurestäytteellä
1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25 cm
Pohja:
1 pkt Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g (Myllyn Paras)
Täyte:
2 kpl punajuurta (kuorittuna 250 g)
pala juuriselleriä (kuorittuna 100 g)
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 tl mustapippuria
n. 3 rkl hunajaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
170 g Aura-sinihomejuustoa
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Kuori ja raasta punajuuret ja juuriselleri karkeaksi raasteeksi. Paista raasteet pannulla rypsiöljy-voiseoksessa, noin 10 minuuttia, rouhi joukkoon mustapippuria ja valuta sekaan hunajaa. Anna jäähtyä hetki.
Levitä piirakkapohjalle hunajapaahdettu juuresseos ja murenna sormin päälle sinihomejuusto. Sekoita kermaan munat ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30–40 min.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy - Seuraa ja tykkää: https://www.facebook.com/makujenpaivakirja/
Juustosta löydät lisätietoia www.valio.fi/aura