Hävikkifetareiden näytöskeittiössä viime viikonloppuna 16.9.2017 lupasin paljastaa vielä blogini seuraajille 2 uutta reseptiä. Ne tulevat tässä.

Ruisleipäpuuro

250 g ruisleipää

4-6 kotimaista omenaa

7 dl vettä

(n. 2 rkl sokeria tai hunajaa)

 

Paloittele ruisleipä pieniksi paloiksi kattilaan, lisää vesi. Anna kiehahtaa n. 5 minuuttia. Puhdista omenat ja ota siemenkodat pois. Kuutioi omenat ruisleipäseoksen joukkoon. Kypsennä kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä 10-20 min. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi puuroksi, mausta halutessasi hunajalla tai sokerilla.

 

Vinkki: omena tilalla voit käyttää muita hedelmiä tai marjoja.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

 

Pikkuleivät kuivuneesta ruisleivästä

noin 20 kpl

2          dl           kuivattua ruisleipää jauhettuna

1          dl           jauhoja (esim. hiivaleipä)

1           tl           leivinjauhetta

50         g           rouhittua tummaa suklaata

50        g           rouhittuja saksanpähkinöitä

1 1/4   dl           tummaa sokeria tai hunajaa

1                        muna

1½       dl           appelsiinimehua, maitojuomaa tai maitoa

50         g           (rypsi)öljyä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7-10 minuuttia.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Käy katsomassa lisää tietoa hävikistä http://www.saasyoda.fi/

Seuraavat jutut kerron aina täällä, tykkää ja seuraa Makujen Päiväkirja facebookissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat