Tässä viime hetken Haamuvinkki Halloweenin syötävään askarteluun, vaikka lastenlasten kanssa ja resepti Kurpitsa-lakritsimuffinsseille.

Halloweenhaamuihin tarvitset oranssia sokerimassaa, vaahtokarkkeja ja mustia nonparelleja - haamut syntyvät tuossa tuokiossa.

Kauli oranssi sokerimassa ohueksi muutaman millimetrin paksuksi levyksi ja leikkaa se n. 8 cm x 8 cm paloiksi. Venytä sokerimassa-neliöpaloja sormin hieman kulmistaan isommiksi ja nosta neliöt vaahtokarkkien päälle niin, että paloista syntyy haamujen viitat. Tee haamuille silmät /ilmeet laittamalla nonparellit sokerimassaan kiinni.

Mikäli haluat nähdä vaivaa hieman enemmän, voit leipoa haamujen alle muffinssit. Tässä resepti niille:

Kurpitsa-lakritsimuffinssit

 

15 muffinssia

3½       dl     vehnäjauhoja

1½       dl     sokeria

2          tl      leivinjauhetta

2          tl      vaniljasokeria

150      g      lakritsia viipaleina

2          dl     myskikurpitsasosetta

1          dl     juoksevaa voisulaa

3                  munaa

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita loput aineet mukaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Makoisaa Halloweenia!

Resepti ja juttu Arja Elina Laine, seuraa ja tykkää www.facebook.com//makujenpaivakirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Makujen Päiväkirja on ruokaan ja leivontaan keskittynyt blogi, joka auttaa löytämään uusia raaka-aineita ja opastaa käyttämään niitä ruoka- ja leivontaresepteissä. Tulen esittelemään ja testaamaan tuotteiden ja raaka-aineiden lisäksi bongaamiani keittiövälineitä, -laitteita ja muita ideoita, esim. keittokirjoja, ruokasivustoja, ruokaa matkoilta, ravintoloita ja kahviloita.

Olen uusi Et-bloggaaja, mutta konkari reseptien tekemisessä uusille tuotteille, taustalla on kotitalousopettajan koulutus, yli 2000 uuden reseptin luonti, paljon ruokakuvia ja esiintymisiä. Olet nähnyt minut ehkä televisiossa tai messuilla. Muutama vuosi sitten olen ollut tekemässä ET-lehden lukijoille ruokaseinäkalenteria. 

Paina blogini seuraa-nappia, niin olet mukana uusimmissa ruokailmiöissä! Linkit uusiin ET-blogin juttuihini saat myös seuraamalla Makujen Päiväkirja Facebookissa.

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat