Olen elänyt viimeiset kuukaudet turvallisessa Suomi-kuplassa,  eli melkeinpä eristäytyneenä muusta maailmasta eläen ja totutellen Suomi-arkeen. Olin jopa unohtanut Facebookin salasanan.  En vain ole jaksanut muuta. Aivot käyvät kuumana, kun yritän olla ajattelematta italiaksi ja puhumaan ihan oikeata suomea, enkä omaperäistä italosuomeani. 

Viime perjantaina tulla tupsahti kesä! Lähdin aamulla Eskariin töihin toppatakissa, ja iltapäivällä vanhemmat hakivat lapsiaan eskarista shortseissa ja varvastossuissa.  Tunti ja vartti siitä kun mittarissa näytti  yli +20°, niin koko Suomi oli helleasussa !  Töistä kotiin palatessa katselin  bussista Tampereen keskustan  nurmikoilla  makoilevia onnellisesti hymyilleviä  suomalaisia. 

Waude , jipii ja onneksi olkoon!

Italiassa kestää kuukausi helleaallon alkamisesta, ennenkuin italialainen uskaltaa ottaa takin pois päältään! Pitää riisuutua vähitellen, ettei tule vaikka yskää. Ja tuuli voi olla vilpoinen, tai vaikka saada vetoa.Ja sehän on terveydelle todella vaarallista.Vedosta voi saada kasvohalvauksen,  selitti aikanaan anoppini ja veti minut pois ikkunan edestä. Maailman vaarallisemmasta paikasta.  " Kevät on petollinen ,"  Italialaisten lempilause.

Aurinko lämmittää kasvoja ja mieltä, ja jäätelökin maistuu makeammalle. Ja tietäähän lämpö sitäkin, että kesäloma häämöttää. Minulla loma alkaa siitä, kun koulun ovet sulkeutuvat. Minun pienet-isot eskarit juoksevat vapaille laitumille, uimarannoille odottamaan syksyä ja sen oikean koulun alkua. Jännät paikat!

Ja minä jään kaipaamaan heitä. He ovat ajatuksissani. Kun seison käsilläni  Adrianmeressä, niin että suolaista merivettä menee nenääni.

7-vuotiailta voi aikuinenkin oppia jotain.

Kuten että jos ei ole servettiä, niin suun voi tarvittaessa pyyhkiä hihaankin.  Hätätilassa, jos ei ole hihaa, niin onnistuu ruokalan tolppaankin.

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Venla
3/2 | 

Olipa kiva kuulla sinusta. Ja hauskaa lukea kevään vaaroista 😊ja pakko hehkuttaa sitä hyvänmielen podcastia jossa aikanaan olit Helenan ja Lillin vieraana. Se täytyy aina välillä kuunnella uudelleen, koska siitä tulee niin iloinen mieli. Sinulla onkin sitten loma jo tosi lähellä. Ihanaa kesän alkua.

Vierailija
4/2 | 

Voi olipa ihana saada positiivista palautetta! Kiitos Venla!:)
Se mun haastattelu on myös Me Naisten nettisivuilla, mutta en itse pysty kuuntelemaan sitä, hävettää oma sössötys;):)
Enää pari viikkoa niin olen taas kotona Italiassa. Leppoisaa ja mukavaa kesää sullekin! :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Leila Kiiskinen on paljasjalkainen tamperelainen, joka vietti lapsuutensa runoja ja tarinoita kirjoitellen ja makaroonivelliä syöden. Kohtalo vihjaili jo silloin tulevasta muutosta Italiaan. Blogissaan Leila kertoo "reaalifantasiahuumorilla" elämästään Isä Matteon pikkukaupungissa Spoletossa.

Hae blogista

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla