Punainen matkalaukkuni pysäytettiin turvatarkastuksessa Helsinki- Vantaan lentokentällä.
Turvatarkastaja huikkasi kollegalleen: "Tulepa katsomaan!"
Tuijotin matkalaukkuani ja mietin kuumeisesti MITĀ olin laittanut laukkuuni.
En ainakaan pommia, muistaakseni.

Keski-ikäinen, kalju, mahakas turvatarkastaja tuli eteeni seisomaan ja heilutti silmieni alla sinappia.
"Sinappi on nestettä", sanoi kaljupää syyttävästi.
"Nestettä?" "Sinappi?" toistin minä.
Samalla päässäni alkoivat pyörimään vaihtoehdot mitä minun pitäisi tehdä.
Jos tämä olisi tapahtunut Rooman lentokentällä,  ongelma olisi ollut helppo  hoitaa.
Olisin vain "hymyillyt surullisesti" 
( on se mahdollista)
kertoen miten sinappi on minulle henki ja elämä. Minun jouluruokani

Sitten olisin antanut yhden kyyneleen vierähtää poskelleni ja sanonut: "Joulu ei ole joulu ilman sinappia.
Italialainen heltyy aina kun vetoat tunteisiin.
Tätä  systeemiä Berlusconi on käyttänyt muutamat kymmenen vuotta, ja voittanut vaalit.
Mutta nyt olinkin Helsingissä, 
ja turvatarkastaja päättäväinen suomalainen mies.
Tiesin että italialaiset systeemit eivät nyt toimisi.

Mieleeni tuli pohjanmaalaisten keino ratkaista ongelmat: Puukko .
Voisin sanoa: "Sinappi tänne tai tulee puukko selkään."
Nämä olivat ajatuksiani, mutta käytännössä annoin kaljupäälle periksi.
Vilkaisin vielä sinappia ja sanoin hyvästit.

Se on sitten italialainen joulu ilman Turun sinappinestettä.
 

Kommentit (14)

Hilla
15/14 | 

Saariselällä hillatkin ovat nestettä. Yritin tuoda pakastettuja lakkoja koneessa. Tulliin jämähti. Pitkän keskustelun jälkeen tulli totesi, että ne eivät sillä hetkellä ole nestettä, koska ovat jäässä, mutta jos sulavat - ovat nestettä. Sillä kertaa armo kävi oikeudesta. Kylläkin vasta sen jälkeen kun oli käyty läpi mikä merkitys Lapin tuliaisilla (poro ja hillat) on paikallisille ihmisille toimeentulonkin kannalta. Moni marja päältä kaunis! Tämä oli kyllä täydellinen farssi. Sinappi on lakkojen rinnalla ilmeistä nestettä.

Käyttäjä2473_0
Liittynyt7.10.2015
16/14 | 

Kiitos Hilla kivasta kommentista! Eli jos olisit vienyt marjat pakastelaukussa, olisit saanut marjat perille. Ensi kerralla käsilaukun paikalle pakastelaukku keikkumaan, ettei mene hyvät ja arvokkaat marjat hukkaan.:)

Jael
17/14 | 

Tämä oli hauska, vaikket saanutkaan sinappiasi perille. Minulle on käynyt samoin Silken tofun kanssa(ennenkuin sitä sai täältäkin)

Teija
19/14 | 

Allekirjoittanut ahmi Brumbergin neekerinpusuja Helsingin turvatarkatuksessa...ihan ok mutta kello oli vasta vähän yli kuusi aamulla eikä se nyt ihan parhaasta aamupalasta käynyt. Mutta hukkaan en päästänyt :) Ihana sun kirjoitus!

Piriot
21/14 | 

Harmiettet saanut sinappia turvatarkastuksen läpi. Ovat tarkkoja Vantaalla. Viimeksi kun kävelin läpi ja ne ottivatsormistani pumpulitupolla näytteen, summerit alkoivat soida. Tyttö oli hämillään ja minä ihmeissäni. Hän pyysi paikalle esimiehen. Tämä keksi heti syyn, olin hieronut käsiini Emännän käsivoidetta. Klyseriiniä! Onneksi jätin pullon pojan ja tyttöystävänsä kylpyhuoneeseen. Se oli yli 100ml:n putkilo.

Siitä tuli mieleeni, että sinappi, jos siis oli alle 100ml, olisi voinut päästä läpi muiden meikkituotteiden kanssa läpinäkyvässä pussissa. Olisit väittänyt vaan kankkuvoiteeksi.

RitvaT
23/14 | 

Sai kerran laskiaisen aikaan vietäväksi tuliaisia kotiin: laskiaispullia ja mantelimassaa. Nuori tarkastajatyttö pudisteli päätään ja sanoi, että se on nestettä. Nestetttä?! vastasin minä. Hän pyysi eismiehen paikalle, jolle selitin paras hymy huulillani, että enhän minä voi viedä laskiaispullia tuliaisiksi, jos ei ole mantelimassaa. Enkä nyt mitenkään ajatellut siitä pommia kehitellä! Fiksun tuntuinen esimies alkoi pahoitella näitä järjettömiä sääntöjä. Sanoi, että laittakaa ensi kerralla ruumaan menevään laukkuun. Sanoin saaneeni tuliaiset vasta laukun luovuttamisen jälkeen. Ja mitä tapahtui? "No, antaa mennä nyt tämän kerran."

Käyttäjä2473_0
Liittynyt7.10.2015
24/14 | 

Kiitos Ritva kommentistasi! Osasit olla vakuuttavampi kuin minä, että sait laskiaispullasi kontrollin läpi. Minkähänlaisia pommeja sitä voi tehdä laskiaispullista, ainakin makeita.:)

Tuulikki
25/14 | 

Kirjoitat aiheesta. Suomalaisten "perisynti" on noudattaa kaiken maailman turhanpäiväisiä sääntöjä pilkun tarkkaan. Kuten esim. kanakoppien millitarkka mitoitus EU:n direktiivien mukaan!

Minulla oli kerran pieni hammastahnatuubi käsimatkatavarassa. Lensi Helsinki-Vantaalla roskiin. Niin kuin sillä olisin voinut lentokoneen räjäyttää (!) ja eihän hammastahnassa ole nestettä laisinkaan.

Käyttäjä2473_0
Liittynyt7.10.2015
26/14 | 

Tuulikki, kyllä nauroin tuolle kanakopille! Pitää olla tarkka mitoitus, jos tulevat vaikka Brysselistä mittaamaan sen.;)
Hammastahnastakin voi siis tehdä pommin, mitenkähän se tapahtuu..:)

Kirsi
27/14 | 

Helsinki-Vantaa on byrokratian kukkanen.

Minulla oli Suomesta kotiin palatessani Clarinsin hieno nestepussi, joka on vartavasten joltain lentoasemalta ostettu ja joka on hajoavien Minigrip-pussien sijaan matkannut jo vuosia kanssani ympäri maailmaa. Mutta eipä kelvannut Suomessa, piti nesteet pakata uudelleen Minigrip-pussiin, jonka sentään ystävällisesti antoivat... Mahtoivat takanani jonottavat riemuita purkaessani pussia ja täyttäessäni toista siinä jonossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Leila Kiiskinen on paljasjalkainen tamperelainen, joka vietti lapsuutensa runoja ja tarinoita kirjoitellen ja makaroonivelliä syöden. Kohtalo vihjaili jo silloin tulevasta muutosta Italiaan. Blogissaan Leila kertoo "reaalifantasiahuumorilla" elämästään Isä Matteon pikkukaupungissa Spoletossa.

Hae blogista

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla