Kirjoitukset avainsanalla Uusi vuosi Italiassa# Leilan uusi vuosi Italiassa# Anno nuovo# Uusi vuosi 2017#

Kuulen Suomeen asti hälinän, pölinän, naurun ja metelin, minkä uudenvuodenvastaanotto saa aikaiseksi Italiassa. Uuttavuotta vietetään monin eri tavoin, mutta yhteistä on, että sitä todella juhlitaan ja juhlistetaan.Pöydät ovat kauniisti katettuja, valkoisine liinoineen ja kristallilaseineen ja italialaiset eivät ole koskaan niin hienosti pukeutuneita kuin uudenvuodenyönä. 

 Uusivuosi eli Anno Nuovo,  otetaan vastaan ystävien kesken kodeissa ruoka ravintolasta tilaten, tai ravintoloissa 10-ruokalajin ruokaa haarukoiden ja tanssien, pitkissä puvuissa ja juhlakampauksissa, tai discoissa, kiiltävissä minimekoissa. Eivätkä miehetkään jää toiseksi naispuolisille elegantissaan, kampaajalla käynti vain on jäänyt väliin. 

Olen viettänyt kaikki mahdolliset erilaiset uudenvuodenjuhlat Italiassa, mutta yksi hauskimpia on ollut siskontyttöni Lotan kanssa. Hän oli tullut luokseni kylään, eikä meillä ollut sen kummempaa ohjelmaa, koska esim.ravintolapaikat olisi pitänyt varata jo viikkoja aikaisemmin, joten valmistin  jotain pientä syötävää, eli antipastoja ja nautimme lasilliset proseccoa.

Sitten mieleeni juolahti, että Italiassa järjestetään uudenvuodeniltana eri kaupunkien piazzoilla ilmaiskonsertteja ja keskiyön ilotulitus, joten päätimme lähteä Perugian keskustaan katsastamaan tilannetta. Kävelimme Perugian vanhankaupungin kapeita ja jyrkkiä teitä kohti piazzaa. Huomasimme, että ympärillämme oli satoja kaupunkiin kiipeäviä ihmisiä ja kaikilla oli kädessä heiluva aukaisematon kuohuviinipullo. Harmittelimme, että emme olleet tajunneet ostaa mekin kuohuviiniä poksautettavaksi vuoden vaihtuessa keskiyöllä.

Piazzalla oli tuhansia ihmisiä, seisomassa kiinni toisissaan. Lavalla edessä kuuluisa yhtye, joka sai ihmiset laulamaan ja tanssimaan musiikin tahdissa. Tunnelma oli iloisen hilpeä, ilman juopuneitakin.

Viisi minuuttia vaille keskiyö. Piazza pimeni. Valot sammutettiin. Soitto loppui. Hiljaisuus. Pimeys. Piazzan  valtava kaupungintalon  kello tikitti , kunnes koko kansa aloitti yhteen ääneen laskemaan : 10, 9, 8, 7,6. . . 

BUON ANNO !! Huusivat kaikki yhteen ääneen.

Sitten tapahtui jotain mitä me suomalaiset blondit emme odottaneet. Kaikki aukaisivat kuohuviinipullonsa. POKS! 

Mutta ei sitä juotukaan. Siitä otettiin hörppy ja koko loppupullo suihkattiin ihmisjoukkoon! 

Aukiolla lensi kuohuviiniä kaaressa joka suuntaan ja taivasta kohden. Kukaan ei pysynyt kuivana, sillä pulloja oli satoja, jopa tuhansia. Lotan ja minun vieressä oli poikaporukka, jotka suihkuttelivat meitä. Minun hiukseni olivat läpimärät kuohuviinistä ja Lotan kasvoista valui meikki ja kuohuviini. Nauroimme katketaksemme. Se oli superhyper hauskaa! 

Olen viettänyt monia muitakin unohtumattomia uudenvuodenvastaanottoja Italiassa, mutta tänään vietän kymmenien vuosien jälkeen suomalaisen uudenvuoden. Kiitos ystävälleni Kirsille kutsusta kotiinsa! Tiedossa on nakkeja ja perunasalaattia ja sitten massut täynnä Tampereen Keskustorille tuijottamaan raketteja.  Suurinosa vieraista ovat pariskuntia, mutta ei se mitään.

En huomaisi edes itse Herra Espressoa, George Clooneya vierelläni kun uppoudun nakkien syömiseen n.20-vuoden jälkeen.

Tai no. Ehkä minä Georgen huomaisin, ja sanoisin: "Haluatko haukata palan nakista?"

Ja George vastaisi: "What else! "

 

Toivotan sydämestäni kaikille blogini lukijoille, missä ikinä olettekin, että tuleva vuosi 2017, voisi olla elämänne onnellisin vuosi, täynnä iloa!!

T: Leila 

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Leila Kiiskinen on paljasjalkainen tamperelainen, joka vietti lapsuutensa runoja ja tarinoita kirjoitellen ja makaroonivelliä syöden. Kohtalo vihjaili jo silloin tulevasta muutosta Italiaan. Blogissaan Leila kertoo "reaalifantasiahuumorilla" elämästään Isä Matteon pikkukaupungissa Spoletossa.

Kategoriat