Rakastan laukkuja: Pieniä, suuria, hillittyjä, värikkäitä, persoonallisia ja hassuja. Useimmiten kun lähden vaateostoksille, ostan uuden laukun.

Laukut ovat taideteoksia, joiden ostamiseen eivät vaikuta kesälomakilotkaan, niin kuin vaatteiden ostossa saaden sinut kiukkuiseksi kun joka puolelta kiristää. 

Laukut ovat hyvän pukeutumisen piste iin päällä.

Italialaiset jakavat laukut kahteen ryhmään vuodenajan mukaan. Talvella käytetään tummia laukkuja, mustaa, ruskeaa, harmaata tai mustien talvivaatteiden piristykseksi voimakkaan värisiä iloisia laukkuja kuten sitruunan keltaista, oranssia tai kirkkaanvihreää. Keväällä kauppoihin ilmestyvät vaaleat murretut, valkoiset, luonnonvalkoiset ja hempeätkin värit. 

Laukun koko pienenee päivän kuluessa. Työpaikalle tai kaupungille kävelylle päivällä käyvät kaikki isommat mallit, tarpeiden mukaan suuresta "shopping bagistä"  keskikokoisiin olalla tai kädessä kannettaviin laukkuihin.

Ystävien yhteiseIlle iltapäiväteelle, tai lasilliselle proseccoa terassilla, italialaiset valitsevat useimmiten "bauletton" eli "pikkuarkun" muotoisen laukun, joka on ehdottomasti suosituin laukkumalli, klassikko, joka antaa tyylikkyyttä mutta sopii arkipäiväänkin. Toinen vaihtoehto on yksinkertainen "pochette extralarge", eli suurikokoinen kirjekuorilaukku, pienet kirjekuorilaukut kuuluvat iltaan.

Italialaisilla on oma tapansa kantaa laukkua. Joko tyylikkäästi käsi koukussa ylöspäin tai laittaa pitkä hihna reilusti poikittain olkapäältä lantion sivulle, niin että laukku pysyy ja keikkuu siinä itsekseen jättäen kädet vapaiksi. Näin on helppo tehdä esim. ruokaostoksia tai työnnellä lastenrattaita. Laukku kannetaan aina vasemmassa kädessä, jotta oikea käsi on vapaana tarvittaessa, kuten tervehtiessä tai nostaessa maljaa.

Iltaa kohden laukut pienenevät.  Teatteriin tai juhlaillalliselle otetaan mukaan "handbag" eli pieni iltalaukku, joka voi olla myös "arkkulaukku" kunhan se on pienen kokoinen.

Iltalaukku voi olla myös pieni kirjekuorilaukku kultaisine tai hopeisine pitkine ketjuineen, mutta jos pukuna on pitkä iltapuku, siihen yhdistetään vain "clutch" eli helmin tai strassein koristeltu iltalaukku, joka voi olla silkkiä tai jotain muuta laadukasta kiiltävää kangasta. Käsien ja kynsien pitää olla erikoisen huolitellut, sillä tämän laukun kanssa ne tulevat esille, koska laukun koristeellisuus vetää katseita puoleensa.

Laukkua ei laiteta koskaan lattialle tai pöydälle. Iltalaukkukin pidetään sylissä pöydän alla, kiinnitetään tuolin selkänojaan tai käytetään koristeellista laukkukoukkua. Ei ole hygieenistä pitää laukkua pöydällä ja se vie myös pöytätilaa muilta vierailta, varsinkin jos kyseessä on illallinen.

" Yleinen käytäntö on, että kengät ja laukku yhdistetään käyttäen samaa väriä, mutta minä olen asiasta eri mieltä. Laukku on kaunis erivärisenä mutta sävy sävyyn kenkien kanssa. Laukku voi olla myös yhdistetty vaikka huivin, korun tai hatun väriin, tai olla katseenvangitsijana hypäten aivan eri värisenä koko muusta vaatetuksesta."

Muotiguru Armanin mielipide.

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Laukun kantopuoli riippuu vasen/oikeakätisyydestä ja siitä kumpi jalka on pidempi..

Leila
Liittynyt7.10.2015
4/2 | 

Tietysti jos on vasenkätinen, laukkua kannetaan oikeassa, niin että käsi jota käyttää jää vapaaksi.

Leila

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Leila Kiiskinen on paljasjalkainen tamperelainen, joka vietti lapsuutensa runoja ja tarinoita kirjoitellen ja makaroonivelliä syöden. Kohtalo vihjaili jo silloin tulevasta muutosta Italiaan. Blogissaan Leila kertoo "reaalifantasiahuumorilla" elämästään Isä Matteon pikkukaupungissa Spoletossa.

Hae blogista

Kategoriat