Nyt pistän kukkahatun päähäni ja paheksun. Nimittäin suomalaisten juhlapukeutumista.

Joka ikisissä menneen kesän pirskeissä on nimittäin pistänyt silmääni vieraiden huono pukeutuminen.  Enkä todellakaan tarkoita, että juhliin pitäisi aina tulla ihan viimeisen päälle pukeutuneena, mutta jotain rajaa soisi olevan. Nuoriso ei raaski luopua tennareistaan´, vaikka kyseessä olisi oman papan hautajaiset ja vanhempi naisväki ei muista pestä hiuksiaan edes juhlaa varten. 

Miltähän mahtaa tuntua kauniisti pukeutuneesta juhlakalusta rytkyjuhlioiden keskellä? Varmaan aika yksinäiseltä. Ja hän on sentään se, joka on pistänyt rahansa likoon kivojen juhlien järjestämiseksi.

Miksi juhlakutsun saanut ei jaksa kunnioittaa juhlijaa edes sen vertaa että viitsisi vetää päälleen vähän paremmat releet? No joo, joo, tiedetään: ei ole enää erikseen juhlavaatteita.Ei tarvitsekaan olla, mutta siisteys ja puhtaus ei kai tule liian kalliiksi kenellekään. Juhlissa on kyse toisten, erityisesti juhlivan ihmisen, huomioonottamisesta. Miksi mennä koko juhlaan jos ei viitsi edes t-paitaa vaihtaa?

Tyylinsä voi sitten kukin valita ihan itse. Ei siitä sen enempää.

Huono pukeutuminen ei ole yksin nuorison ongelma. Ei ollenkaan. Kaiken ikäiset leidit ja herrat syyllistyvät ihan samaa. Paras tämän kesän bongauksistani oli uimashortseissa ja likaisessa ja ryppyisessä paidassa siskonsa kuusikymppisille kauniisti koristeltuun juhlatilaan tullut mies. Ja jalassa tekocrocsit, nuo uudet kansalliskenkämme. Olin sanaton.

Ennen työmiehellä oli yksi puku jonka hän veti päälleen kaikkiin parempiin tilaisuuksiin. Ei koreiltu mutta kunnioitettiin tilaisuutta ja sen järjestäjää. Toivoisi että vanhat ajat palaisivat.

Riitta Korhonen

Kommentit (2)

Tytti Tättäläinen
4/2 | 

Tennarit taitavat olla nykyään salonkikelpoiset. On niitä (tai ainakin juhlavampia versioita) nähty itsenäisyysjuhlissakin, Hollywoodin tilaisuuksista puhumattakaan.

Veli tuli sisarensa juhliin arkisissa, jopa hassunkurisissa tamineissa. Varmaan sisko kuitenkin, veljensä tuntien, tälle anteeksi antaa. Kaikkien veljet eivät tule synttärijuhliin ollenkaan. Kaikilla ei edes ole veljeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla