Osaatko tehdä kaarnaveneen, joka pysyy pinnalla? Entä miten sinulta sujuu vihdan teko?

Tämä ET:n erikoisnumero on omistettu käsin tekemiselle, kesäiselle puuhaamiselle ja vanhoille perinnetaidoille. Ja totta kai: ristikoille, sudokuille ja sanapeleille. Kesään kuuluvat myös luonnon havainnointi, helppo ruoka ja kiinnostavat kirjat. Kaikkia näitä löydät tästä lehdestä.

”Tänä vuonna rouva haluaa, että kivet siirretään toiselle puolelle polkua, ja ensi vuonna ne siirretään taas toiselle puolelle.” Näin kuvasi työkaverini kerran kesälomansa kulkua. Hänestä tällaisessa puuhastelussa ei ollut järjen hiventä, mutta kiltisti mies toteutti parin yhteistä kesäperinnettä.

On ihanaa tehdä kaikenlaista arkirutiineista poikkeavaa.

Puuhailu virkistää. On ihanaa tehdä kaikenlaista arkirutiineista poikkeavaa ja yhtä ihanaa myös välillä onnistua tekemisissään. Tulipas näistä nätit, kiitän itseäni, kun uusi sukkapari on valmis. Saman onnistumisen tunteen voi kokea keittiössä, puutarhassa tai metsälenkillä, kukin kiinnostuksensa mukaan.

Yksi omista jokakesäisistä puuhaprojekteistani on ollut tilkkupeitto. Minulla oli sitä varten tallessa iso kasa nuoruuteni marimekkoja. Aina kesän alkajaisiksi kaivoin tilkkuvarastoni esiin, sommittelin ja mietin. Tekisinkö tosi värikkään, vai pitäisikö olla yksi pääväri? Ison vai pienen? Vai tarvitsenko koko peittoa?

Näitä jahkasin kesästä toiseen. Vaan eipä tarvitse jahkata enää. Viime syksynä hiiret olivat tehneet pesän tilkkuvarastooni, ja jouduin heittämään valtaosan aarteistani pois. Luonto hoiti asian puolestani.

Nyt on siis tilaa aloittaa uusi projekti. Aloita sinäkin! Tämä ylimääräinen ET:n numero, kesälahjamme sinulle, tarjoaa siihen runsaasti vinkkejä.

Sopivan puuhakasta kesää!

Päätoimittaja

Riitta

riitta.korhonen@sanoma.com

Teksti on pääkirjoitus ET-lehdestä 12/2017

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista