Lehtemme tunnuslause on: Ei sitku vaan nytku. Elä tänään, älä jätä haluamiesi asioiden toteuttamista liian pitkälle. Ennemmin tai myöhemmin elämän rajallisuus tulee meille kaikille vastaan. Kannattaa toteuttaa unelmiaan aina kun voi.

Mutta on odottamisessakin oma hohtonsa.

Edessä on juhannus, kesän heleä juhla. Ja vaikka kokemuksen ääni sisälläni tietää, että on turha ladata odotuksia sään suhteen, teen sen silti. Katan mielessäni mökin pihalle pöytää, mietin, mitä tänä vuonna grillataan. Kohta istun puutarhakeinussa ja syön raparperipiirakkaa. Odotuksen ihana kihelmöinti valtaa mieleni. Ihan kuin silloin joskus, kun valmistauduttiin tyttöporukassa lähtemään lauantaisin ulos. Kaikki ihana oli vasta edessä. Eipä silti, nekin juhannukset, jolloin katselin sisareni kanssa mökillä rakeiden peittämää valkoista maata, ovat muistoissani mahtavia.

Näin alkukesästä tuntuu, että vaikka mitä ihanaa voi vielä tapahtua.

Monena kesänä olen ostanut itselleni jonkin kukikkaan vaatteen ja värikkään kesäkorin. Odotuksen huumassa näen itseni kori täynnä kukkia ja tuoreita vihanneksia ihana kukkamekko päälläni auringonpaahteessa. Joskus näin on käynytkin. Aika usein kuitenkin sullon täysiä ruokakasseja auton takaluukkuun tihkusateessa marketin parkkipaikalla päälläni se sama mökkitakki kuin edellisenäkin kesänä.

Odotan hyvää mustikkasatoa ja marjastusretkiä ystävättäreni kanssa. Odotan oman pellon uusia perunoita, lämpimiä vesiä ja kavereiden tapaamisia. odotan sadepäiviä, jolloin suorituspaineisen minäni on pakko vain olla. Odotan lapsia käymään, lapsenlapseni ensimmäisiä askelia ja sanoja. Ja ihan pian alan odottaa pimeitä iltoja, käpertymistä kotiin kirjan tai kutimen kanssa.

Olen onnekas koska minulla on niin paljon odotettavaa.

Onnellista juhannusta!

Riitta

Päätoimittaja

riitta.korhonen@sanoma.com

Teksti on pääkirjoitus ET-lehdestä 11/2017

Kommentit (1)

70-vuotias
2/1 | 

Hei, olen onnellinen ettei meillä ole kesämökkiä enää! Mökki on myyty ja siitä olen hyvin onnellinen. Ajatella että jostakin niin konkreettisesta luopumisesta voi saada vuosien onnellisuuden tunteen. Nyt riittää rivitalon mukavan kokoinen piha, siinä grilli ja kaikki mukavuudet käden ulottuvilla. Ystävätkin tulevat mielellään hyvien kulkuyhteyksien päähän viettämään pientä juhlaa. Kaikella kunnioituksella mökkiläisiä kohtaan toivotan hyvää Juhannusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla