Että ottaa päähän tämä iänikuinen jauhaminen vanhuudesta voimavarana. Meillä tuntuu pyörivän kokonainen teollisuushaara asian ympärillä. Seminaaria, tempausta ja mietintöä pukkaa. Mutta mikään ei tunnu muuttuvan.

Mielikuvien muuttaminen on pitkäjänteistä työtä, se tiedetään. Mutta silti tuntuu nyt vanha levy jääneen soimaan liian pitkäksi aikaa.

Miksi vanhuuden sigma on niin negatiivinen? Tämä tuntuu oudolta koska kaikista kauhukuvista huolimatta on suomalainen vanhuus Euroopan mittakaavassa hyvä, maailman mittakaavasta puhumattakaan. Meillä olisi kaikki valtit tehdä vanhuudesta ja sen ympärillä olevista palveluista ja tuotteista Suomelle vientituote.

Me tiedämme että kansantalouden varallisuudesta leijonanosa on vanhemmilla ihmisillä.  Me tiedämme, että uusista autoista ostaa suurimman osa yli 50-vuotiaat. Me tiedämme, että ulkomaanmatkoista suurin osa on vanhempien ihmisten tekemiä. Me tiedämme, että kulttuurilaitokset pysähtyisivät jos vanhempi väki tekisi kulttuurilakon.

Mutta se leima. Vanhuuden pöly on harmaata ja masentavaa. Missä on se rohkea markkinoija joka onnistuu sirottelemaan vanhenemisen ylle taikapölyä. Hänelle voi taata menestystä.

Seminaareilla ei vanhuuskuvamme parane. 

Riitta Korhonen

Kommentit (1)

Pirkko Karjalainen
2/1 | 

Hyviä kysymyksiä ja näkökantoja. Seminaareissa puhutaan paljon, mutta siihenpä se useimmiten jääkin.
Mitä pitäisi tehdä ?
Meidän iäkkäiden - käytän tarkoituksella tätä nimeä - on uskallettava ihan reilusti olla iäkkäitä ja vanhoja.
Me emme saa jäädä haikaile maan menneitä ja kauhiste lomaan tulevia.
Meillä on ostovoimaa - toisilla enemmän ja toisilla vähemmän - ja meidän on vaadittava palvelua. Siitä on tietysti varauduttava maksamaan kohtuullisesti. Netissä hoidetaan monet asiat, siis pysytään siinäkin kärryillä, mutta ei hävetä osaamattomuutta.
Ollaan ja eletään mielemme mukaan. Niinhän nuoremmat kin tekevät. Jos olemme hengen ja ruumiin puolesta kunnossa , eipä tuolle ole esteitä.
Ha sitten: vaikutetaan yhteiskunnassa tehtäviin päätöksiin. Ei jätetä heikompia ikäkavereita oman onnensa nojaan.
Entinen tyttö maalta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla