Kirjoitukset avainsanalla avioliitto

Source
Veikko ja Anneli Savinen viettivät elokuun 23. päivä avioliittonsa 57-vuotispäivää. Hääpäivästä kerrottiin ET:n numerossa 11/2016.

Kulunut kesä on tarjonnut medioissa uusintoja uusintojen perään. Niinpä ajattelin kantaa korteni kekoon minäkin ja kirjoittaa uusinnoista.

Tämän uusinnan nimi on pitkä avioliitto.

Sillä uusinnoistahan pitkässä avioliitossa juuri on kyse. Joulut, juhannukset, synttärit, kesälomat… samalla mallilla mennään, kun se yhteinen malli on ensin löytynyt. Riidat ja rakastelut, ärtymyksen ja ilon aiheet ovat tuttuja. Jo puolesta sanasta ymmärtää, mistä päin toisella tänään tuulee.

Miksi ylipäätään kannattaisi olla saman ihmisen kanssa koko elämänsä? Eikö uusintoihin kyllästy?

Tässä lehdessä on juttu Carita ja Jussi Raittisesta (sivu 10). He ovat pitäneet yhtä 50 vuotta.

– Jos minulla ei olisi ollut omaa elämää, liittomme tuskin olisi kestänyt, Carita Raittinen sanoo rehellisesti.

Oma elämä. Hyvä Carita, sanoit oleellisimman! Jos kokee, että oma elämä on aviopuolison taskussa, on aika varmaa, että ennen pitkää yhdessäolo muuttuu piinaavaksi.

Olin kesällä häissä ja etsin onnittelukorttiini sopivaa värssyä. Kaikki tuntuivat lapsellisen lällyiltä.

Sitten löysin sopivan: Seisokaa vierekkäin mutta älkää varjostako toisianne. Vau! Tässä se on. Seistään vierekkäin, auringossa ja myrskyssä, mutta jätetään myös tilaa toisillemme.

Ja vielä lisää uusintoja: pysähdyimme lomareissulla pienelle paikkakunnalle syömään. Ravintola lupasi trendikkäästi countrystyle foodia, siis maalaisruokaa. Tarjolla oli myös homebaked brediä ja fresh churned butteria, siis itse leivottua leipää ja vastakirnuttua voita.

Tuli nostalginen olo: ihan kuin joskus lapsena mummolassa. Mummo paistoi hiivaleipiä, meille lapsille varta vasten pieniä limppuja. Maitohuoneesta haettiin vastakirnuttua voita joka suli ihanasti leivällä. Mutustimme limput aina heti saman tien. Uusinnat ovat mahtavia!

Hyvää alkavaa syksyä!

Päätoimittaja, riitta.korhonen@sanoma.com

Kirjoitus on 24.8.2016 ilmestyneen ET-lehden pääkirjoitus.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat