Mieheni kutsui hökötystä hiirihelvetiksi. Muovisessa, monivärisessä rakennelmassa oli kolme kerrosta. Kerrosten välillä kulki kierreportaita ja liukuratoja, ylätasanteella oli karuselli ja juoksupyörä, alakerrassa oli kaksi luolamaista piiloa. Tässä palatsissa asuivat tyttäreni gerbiilit Tiuhti ja Viuhti. 

–Eihän täällä nuku kukaan, kun nuo kaksi touhuavat juoksupyörässä kaiket yöt, sanoin yhtenä aamuna pää pöpperöllä.

–Niillä on murrosikä, puolusti tytär. 

Mistähän tuo kymmenvuotias tuonkin keksi, ajattelin ärtyneenä. Sitten pehmenin. Työkaverin pojalla oli tuohon aikaan tarantella, joka karkaili. Gerbiilit olivat sentään söpöjä. Niistä oli seuraa ja iloa, hoivaviettikin tuli tyydytetyksi. Eivätkä ne pure tai pistä. Olkoot.

Kultakalasta kanarialintuun – kaikista lemmikeistä on seuraa ja iloa.

Tutkimukset kertovat, että ihmiset, joilla on hyvä eläinsuhde, ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin lemmikittömät. Lemmikki tuo arkeen eloa ja rakkautta. Ja kunto kasvaa, sillä lemmikki, joka on aika usein koira, vaatii monta lenkkiä joka päivä. 

Ennen kissa söi hiiriä ja koira vartioi. Nyt kumpikin on nostettu perheenjäsenen asemaan. Eläinsuhteemme ei välttämättä kerro mitään luontosuhteestamme. Vaikka kotona olisi useampi karvaturri, ei metsään uskalleta mennä, koska siellä voi päähän tipahtaa jokin inhottava ötökkä. Lemmikki on rakas lelu, joka kannetaan kainalossa lätäkön yli, jotteivät sen jalat kastuisi. 

Vaan mikäpä siinä. Oleellisempaa kuin taivastella tuttavan palvovaa eläinsuhdetta on iloita eläimen tuomasta seurasta ja turvasta. 

Tässä numerossa kerromme lemmikeistä, niiden isäntien ja emäntien kiintymyksestä ja huolenpidosta sekä eläinten parantavasta voimasta. 

Mukavia syyskelejä! 

Riitta

Päätoimittaja

riitta.korhonen@sanoma.com

Teksti on pääkirjoitus ET-lehdestä 17/2017

Kuva iStockphoto

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista