Lähes viikko on kulunut Pariisin terrori-iskuista. Ja yhtenäinen Eurooppa natisee jo liitoksissaan. Mitä enemmän - sen parempi ääriliikkeille.

Viime viiikonlopun terrrori-iskut Pariisissa saivat minut pohtimaan uskontojen suhteita. Onko sittenkin niin, etteivät islamin ja kristinuskon ristiriidat ole sovitettavissa. Ikuinen taistelu siitä, kenen Jumala on paras, on jälleen muuttunut sodaksi.

- Isisin murhaajat ovat kuitenkin äärijoukko, joka edustaa aivopestyä, sairasta joukkoa. Heidän kylvämänsä pelko on voitettavissa.

Pelon paras karkotin on joukkovoima, yhteishenki.

Joukkojen voima on juuri nyt nähtävissä sosiaalisessa mediassa, jossa moni on vaihtanut Facebook-profiilikuvansa Ranskan lipun väreihin. Samoihin sinivalkopunaväritykseen kuin millä ympäri maailmaa on viime päivinä väritetty julkisia rakennuksia ja muistomerkkejä.

Myötätunnon osoittaminen on sosiaalisessa mediassa helppoa ja arvokasta. Sosiaalisen median voima on sen rajattomuudessa. Se yhdistää samanhenkisiä ihmisiä ympäri maailman.

Mutta kun yhteisen mielenilmaisun värit haalistuvat,  on jokaisella edessään oma, henkilöjohtainen happotesti. Profiilikuvan vaihtaminen ei vielä kerro, miten sinivalkopuna kasvoinen suhtautuu naapuriin sijoitettuun pakolaiseen.

Suomeen on tänä vuonna tullut 28 000 pakolaista.  Heidän kotouttamisen osalta on arjen happotesti on vielä edessä.

Terkuin,

Riitta

PS. Jos et vielä ole mukana ET:n Facebook-ryhmässä, tule mukaan: facebook.com/enemmantarinoita

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"Elämässä on ihanaa sen yllätyksellisyys ja keskeneräisyys. Valmista ei tule tekemälläkään.

Raivon partaalle minut saa epäreiluus ja ulkokultaisuus. Suoraan ja rehellisesti, siinä on sanomisen voima!”

Riitta Korhonen

Teemat

Hae blogista