Kirjoitukset avainsanalla sekarotuinen

Koira joka tuli pyytämättä ja yllättäen!

 

Omistin 70-luvulla kaksi komeaa seropia. Niiden jälkeen en aikonut enää alkaa koiran omistajaksi. 80-luvun lopulla jouduin hankkimaan koiran ja "syy" oli veljeni. Meillä oli ollut lainassa hänen videonauhurinsa ja olin usein tiedustellut voisimmeko palauttaan sen. Vastaus oli aina, ettei hän sitä tarvitse. Erään kerran hän sitten soitti, että voisitko palauttaa nauhurin hänelle. No olin jo niin tottunut siihen ja elokuviakin oli tullut nauhoitettua melkoisesti, että palauttaminen ei ollutkaan enää niin helppoa. Vein videon veljelleni ja kävimme Reiman kanssa ostamassa samalla reissulla oman videonauhurin. Kotiin tultua sain väkevää palautetta, koska olin mennyt ostamaan VHS-nauhurin lupaa kysymättä. Sitten tuli tiukka vaatimus koiran hankinnasta jota vastaan olin ollut. Koska olin tehnyt niin anteeksi antamattoman virheen aloin tutkia vaihtoehtoja ja lopulta valinta osui bostoninterrieriin.  Harmi vain, että mukava koira oli niin sairas toisin kuin rotuyhdistyksen puheenjohtaja antoi ymmärtää. Tämän jälkeen päätin, että enää ei tule koiraa minun kotiini vaikka mikä olisi. Kehotin kaikkia tuttujani olemaan ottamatta koiraa, koska niistä on niin suuri huoli ja vaiva. Jatkoin tätä 15 vuotta.

 

Jaska aloitta pehmityksen

 

Sitten meille tuli tyttären koira viikonloppuhoitoon, vastoin toiveitani. Tiedättehän, ettei miehen sana paina mitään vaimon päättäessä kuinka toimitaan. Koira oli portugalinvesikoira, Jaska nimeltään. Olin huolissani miten se käyttäytyy oudossa paikassa ja saammeko nukkua lainkaan. Jaska otti tilanteen hallintaan tyylikkäästi, se oli kuin kotonaan. Illalla Jaska asettui nukkumaan sängynpäätyyn lattialle, aivan kuin se olisi nukkunut siinä aina. Viikonloppu meni erinomaisesti, Jaska ilmiselvästi pehmitti minua.

 

Vuotta myöhemmin koira tuli meille pitemmäksi aikaa tyttären muuttaessa väliaikaiseen asuntoon jossa ei saanut pitää koiraa. Koska olin työttömänä päiväohjelmaan kuului kolme 30-45 minuutin ulkoilutusta. 

 

Tottelevainen personal trainer

 

Parin kuukauden jälkeen sain töitä. Jaska oli ensimmäisen päivän yksin kotona ja mitä hän olikaan tehnyt? Vaimon muotoillut pohjalliset olivat jääneet lattialle ja kotiin tultuamme niistä ei ollut kuin riekaleet jäljellä. Otin käteeni sen mitä oli ja kysyin Jaskalta painokkaasti, että mitä sinä olet tehnyt. En koskenutkaan koiraan vaan yritin näyttää pohjallisten riekaleita. Jaska meni maata, alkoi täristä ja käänsi päätä aina vastakkaiseen suuntaan. Kysyn vaan, etteikö luontokappale tajua mitä se on tehnyt. Tämän puhuttelun jälkeen Jaska ei ole kajonnut mihinkään mikä on todella hyvin silloin jo 7-vuotiaalle koiralle.

 

Kesän saapuessa päätin pyöräillä työpaikalle jonne oli 25 km. Kahdeksan vuotta aiemmin pyöräilin kilometrin lyhemmän työmatkan mielestäni kohtuullisessa kunnossa. Illalla 8 km ennen kotia voimani loppuivat tyystin. Kotiin päästyäni makasin loppuillan reporankana sohvalla.  Pyöräily meni molempiin suuntiin vaivattomasti. Nyt kotimatka sujui 10 min nopeammin kuin kahdeksan vuotta nuorempana. Mikä tähän oli syynä? En keksinyt muuta selitystä kuin sen, että se oli Jaskan ansioita. En ollut harrastanut muuta liikuntaa, kuin Jaskan ulkoilutusta. Aiemmin pidin kävelyä toisarvoisena liikuntana jolla ei ole mitään merkitystä fyysiseen kuntoon. Luulin, että ainoastaan liikunta joka hengästyttää ja hikoiluttaa nostaa kuntoa. Jaska kumosi tämän harhaluulon.

 

Jaskan omistussuhde muuttui

 

Elokuussa palautimme koiran omistajalleen. Jaska oli kuitenkin toista mieltä, se oli ikävöinyt niin voimakkaasti, että tytär kysyi ottaisimmeko Jaskan omaksi? Syyskuussa 2011 meistä tuli Jaskan kolmannet omistajat.

 

Kaikki tuttavamme ovat ihmetelleet Jaskan hienoa luonnetta. Pyysin serkkuani juttukaveriksi lähtiessäni purkamaan poikani Reiman taidenäyttelyä Kajaanista. Perille päästyämme totesin, että odota hetki kun käytän Jaskaa kävelyllä. Serkkuni hämmästyi ja tokaisi, että mitä hittoa, sinullako on koira mukana, enpä ole tuollaista ennen tavannut, kun en mitenkään huomannut sen olemassaoloa.

 

Ennen kuin olin tutustunut Jaskaan, ihmettelin Barack Obaman valintaa! Minkä ihmeen portugalinvesikoiran hän hankki, eikö parempaa rotua löytänyt. Nyt tiedän, että Yhdysvaltain presidentti teki oikean valinnan.

 

Oppivainen kaveri on lähes aina mukana

 

Jaskalla oli omia vinkeitä jotka on saatu karsittua melkein kiitettävästi. Se on todella oppivainen. Vaimo opetti, ettei naapurien portinpieliin, eikä postilaatikoille merkkailla ja homma on mennyt perille. Sen haistellessa vähän pitempään toteaa vain, että ei Jaska, jonka jälkeen matka jatkuu luvallisille statuspäivityksille. Puut ja aurauskepit Jaska kiertää taluttajan puolelta. Sen mennessä kauas metsään ulostamaan ja lähtiessä takaisin väärältä puolelta puuta sanoo vain, että kierrä Jaska ja se palaa takaisin kiertäen puun oikealta puolelta.

 

Ulkoiluttaessa niin kävellen kuin pyörällä, Jaska oppi erittäin nopeasti käskyn tätä puolta. Vaikka se juoksee seitsemän metrisen flexin päässä edessä tai takana se kulkee sovitulla puolella tietä.

 

Jaska on lähes aina mukanamme, liikuimme sitten kävellen, pyöräillen tai autoillen. Jaskan kanssa kulkiessa hermo lepää ja ajatus lentää. Luontoa huomioi aivan toisella tavalla kuin ennen. Niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa tulee juteltua. Kävelyreissut ovat todella antoisia, terveellisiä ja siinä sivussa myös kunto pysyy hyvänä aivan huomaamatta.

 

Jaska todellakin on kääntänyt pääni ja nykyään ihmisten kanssa jutellessa kehotan heitä hankkimaan koiran, sillä siitä on niin paljon enemmän iloa kuin vaivaa. Me nautimme Jaskasta, emme tarvitse muuta personal traineria!

 

Ainoa puute Jaska on, ettei se halua uida, sillä se on "vesikauhuinen"! Jaska tulee toimeen erinomaisesti myös lasten kanssa huomioiden heidät todella hienosti. Eikä Jaskalla ole vaikeuksia muiden koirien kanssa, se on vain joskus liian tuttavallinen. ;)

 

Jaska on enemmän kuin koira, se on kaveri.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elokuvahullu senioritubettaja joka kirjoittaa on aloittanut eläkkeellä myös yritystoiminnan. Youtubessa on omaa videomateriaalia kuudelta eri vuosikymmeneltä, jonka uskon olevan harvinaista myös globaalisti.

Kirjoituksia on syntynyt kaikesta mikä kiinnostaa samoin kuin videoita joita on kertynyt jo yli 500 ja reilut 1,2 miljoonaa katselukertaa.

Blogiarkisto

Kategoriat