Florence – tarina rohkeasta ja mitään pelkäämättömästä naisesta. Vaikka Meryl Streep on erittäin arvostettu näyttelijä, en ole useinkaan pitänyt hänen työskentelystään. Nyt hän on täysin roolihenkilönsä nahoissa eikä näyttelemisestä ole mitään tietoa, sillä hän elää ja hengittää Florencena. Myös muut näyttelijät tekevät nappisuoritukset! Elokuvassa saa sekä nauraa että vieräyttää myös muutaman kyyneleen. Yksinkertaisesti tämä on hyvänmielen elokuva!

 

Miekkailija – yllättävän hyvä, sulavaliikkeinen ja pienimuotoinen suomalainen elokuva. Kipeä aihe naapurimaan menneisyydestä on huomattavasti parempi kuin Antti Jokisen Puhdistus. Kompakti paketti jossa ei ole mitään turhaa.

 

Prince Avalance - Elokuva tiemerkintöjen maalaajista. Kuulostaako tylsältä? Niin minäkin luulin, mutta erehdyin. Yksinkertainen ja pienimuotoinen tarina kahdesta miehestä jotka ruotivat elämäänsä maalaamisen ohessa. He vangitsivat minut ruudun ääreen koko elokuvan ajaksi, en malttanut edes face-päivityksiä tarkistaa.

 

My Life with Liberace - Behind the Candelabra - Olen sen verran vanhanliiton mies joka ei pidä siitä, että joka elokuvaan ja sarjaan työnnetään väkisin kiintiö homo tai lesbo. Jos näitä tuhkaluukku hemmoja on näkynyt ruudussa olen vaihtanut välittömästi kanavaa. Kuitenkin vaimo oli kiinnostunut elokuvasta siitä olleen artikkelin perusteella ja hankin sen hänelle. Tämä on ensimmäinen elokuva "ruskeanreiänritareista" joka ei aiheuttanut inhoreaktiota. Yllätyin positiivisesti ja elokuva tuli katsottua kokonaan. Vaikka tämä oli TV-elokuva ei se häpeä suurtuotannoille. Loistavat näyttelijäsuoritukset ja monipolvinen tarina jota voi suositella.

 

Kuninkaan puhe - Eräs harvoista nykypäivän huippuelokuvista. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo koskettavasti kuninkaallista ja eräästä kriittisestä vaiheesta historiassamme. Monarkiat ja niitä ympäröivä kimallus ei ole koskaan kiinnostanut, mutta tämä saa ymmärtämään myös heitä. Näyttelijä suoritukset ovat jokaiselta osalta huippuluokka samoin kuin toteutus.

 

Alien kahdeksas matkustaja - Kauhuscifin ruumiillistuma. Piinaavaa jännitystä ja yllätyksiä riittää koko kestonsa ajaksi. Taistelu jotain uhkaavaa vastaan avaruuden yksinäisyydessä on vangitsevan pelottava kokemus.

 

Hurja joukko - Elokuva josta olen löytänyt monta eri näkökulmaa. Nuorena ensimmäistä kertaa katsoessa hidastukset ja silmille roiskuva väkivalta kiehtoivat. Toisella kerralla väkivalta kuvotti. Kolmannella kerralla jo elämää nähneenä ja kokeneena ymmärsin tämän joukon dynamiikan, upposin heidän nahkoihinsa ja tajusin lopultakin mistä elokuva lopulta kertoi.

 

Winston Churchill: Walking With Destiny - Nykyiset johtajat jättävät joukkonsa. Tässä dokumentissa kerrotaan miehestä joka seisoi kansan tukena silloin kun se sitä tarvitsi! Vangitseva dokumentti!

 

Gravity - Eläydyin tarinaan paikoin todella fyysisesti ja jännitin kuinka siinä lopulta käy. Suljetussa tilassa äärettömässä avaruudessa ei kokenut ainoaakaan pitkästymisen hetkeä vaan elokuva piti otteessaan loppuun asti.

 

Jag etter vind - Pelkistetyn kaunis ja tyylikäs norjalainen elokuva. Erinomaiset näyttelijäsuoritukset. Vähän on enemmän! Tyylikäs kuvaus! Hienovarainen äänimaisema! Luonteva tarina! Tallensin sen vaimoa varten, eivätkä odotukseni olleet kovin suuret, mutta tämähän kosketti ja todella syvältä! Milloin Suomalaiset oppivat tekemään elokuvia tällä tavalla?

 

Amadeus - Lukuisat katselukerrat kestävä elokuva. Upea musiikkimaailma, jännittävä tarina, huippuunsa viritetty tuotantokoneisto joiden tuloksena tarina hengittää jokaisen henkäyksensä elokuvan loppuun saakka.

 

Blade Runner - Yksinkertaisesti klassikko. Esimerkiksi replikantin Tears in Rain-kohtauksessa lausumat sanat ovat mielestäni eräät koskettavimmista mitä elokuvissa on. Scifi-elokuvien aatelia jonka voi katsoa aina vaan uudelleen ja uudelleen. Vaikka katsoin elokuvan ensimmäisen kerran vuokraamon kasetilta oli kokemus jotain ennen kokematonta. Heikko kuvanlaatu ja pieni televisio eivät häirinneet. Moniselitteinen ja paljon tulkittu elokuva josta jokainen löytää jotain itseään kiinnostavaa.

 

Loisto, Shine - Upea tulkinta pianovirtuoosista ja hänen vinksahtaneesta elämästään. Musiikki kuljettaa ja mielenkiintoinen tarinaa kantaa hienosti koko elokuvan keston.

 

Likainen tusina - Oikeaa äijämeininkiä. Vähintään kymmenen kertaa kaikilla formaateilla katsottu elokuva. Lee Marvin päällikkönä kouluttaa ja johtaa epävakaata rikollisporukkaa. Yksinkertaisesti huipputoimintaa ryhmähengen kasvutarinassa jota ei kannata jättää kokematta.

 

Naapurini Totoro - Mielikuvituksellinen japanilaisanimaatio. Hyvämielen elokuva jota voi katsoa kaiken ikäiset! Mielikuvituksellinen toteutus unenomaisesta maailmasta jota kaikki eivät osaa löytää. IMDb Top 205 listalla sijoitus on huikea 131.

 

Chaplinin poika, The Kid (1921) - On eräs mykkäelokuvien helmistä. Komedian tekijä Charlie Chaplinin koskettava tarina kulkurista joka löytää hylätyn vauvan josta kasvattaa "selviytyjän". Vaikka elokuva on tekijänsä ensimmäinen pitkä elokuva, ei sitä huomaa sujuvaa, kekseliästä ja jännittävää toteutusta seuratessa.

 

Afrikan kuningatar, The African Queen - Vanhanajan romanttinen seikkailuelokuva. Aivan loistavat roolisuoritukset, Katharine Hepburn ja Humphrey Bogart näyttelevät mukavuusalueensa ulkopuolella uskottavasti. Viihdyttävä, jännittävä, humoristinen, mitä muuta hyvältä elokuvalta voi enää toivoa!

 

Hohto, The Shining - Kubrickin mestarillinen kauhuelokuva! Ensimmäisellä kerralla elokuvateatterista poistuessa olo oli sekava. Pidin Nicholsonin possukohtausta yliampuvana, mutta myöhemmillä katsomiskerroilla ei Jackin toiminnassa ole mitään moitittavaa, niin karmivaa hänen sekoamisprosessinsa on. Jokainen sopii osaansa kuin valettu. Myös hotelli ja sen geometrinen sisustus on kuin roolihenkilö, musiikki tukee tapahtumia niin että selkäpiitä karmii!

 

Alaston saari, Hadaka no shima - Japanilainen mestariteos, joka voisi olla mykkäelokuva. Muistan kun tulin yöjuoksulta ja avasin television. Sieltä tuli tämä tarina, joka vangitsi minut ruudun ääreen koko sen keston ajaksi. Pelkistetty elokuva karusta elämästä ja sen pienistä kohokohdista joita ei todellakaan ollut montaa. Joku voi pitää tätä tylsänä, mutta minuun se kolahti ja liikutti jotain herkkää sisälläni.

 

The Blues Brothers - Kymmenien katselukertojen huippuelokuva! Opiskelukaveri suositteli tätä 80-luvun alussa. Kävin katsomassa sen ensimmäistä kertaa Star-elokuvateatterissa. Lopun konserttikohtaus oli toteutettu niin onnistuneesti, että  tuntui kuin olisi ollut paikanpäällä eikä elokuvateatterissa. Elokuva sisältää upeita musiikki esityksiä, hienoja roolisuorituksia, komediaa, toimintaa, vauhtia! En ole koskaan pitänyt romuralleista, mutta tässä kolarisumien koreografia oli viety aivan uuteen ulottuvuuteen ja eikä se häirinnyt lainkaan.

 

Huuliharppukostaja - Avautui vasta neljännellä katselukerralla. Ensimmäisellä kerralla liian moni seikka ärsytti vieden huomion itse elokuvasta. Myöhemmin pätkinä katsottu länkkäri ei säväyttänyt ja ihmettelin sen suitsutusta. Sitten kunnon laitteilla katsottuna heräsin kuin unesta. Pelkästään alun asemakohtaus oli jo mykistävä toteutukseltaan. Taustaäänet toimivat hämmästyttävänä soundtrackinä hikisen piinaavassa odotuksessa joka lopulta räjäyttää elokuvan liikkeelle. Sen jälkeen juoni etenee monisäikeisenä kuin elokuvan höyryveturi. Kannattaa katsoa ja paneutua näkemäänsä sekä kuulemaansa huikeaan äänimaisemaan.

 

Henkien kätkemä - Japanilaisen animaation helmiä! Monipolvinen unenomainen tarina ei päästä otteestaan vaikka kestoa onkin yli kaksi tuntia. Aikuisillekin sopiva satu mutta aivan pienemmille tämä voi olla liian jännittävä. Uskomattomia olentoja vilisevä elokuva on voittanut mm. Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnon 2002 eikä suotta.

 

Paha maa - olisi jäänyt katsomatta DVD:n kannessa olevan Jasper Pääkkösen pärstän vuoksi. Toisin kävi, se halusi tulla katsotuksi ja tuli videokerhon peruuttamattomana elokuvana. En palauttanut sitä vaan rohkenin katsoa sen, onneksi. Mitä olisinkaan jäänyt paisi jos olisin hylännyt Pahan maan. Muutama pientä juonnetta lukuun ottamatta aivan huikea leffaelämys. Mikko Kouki, Sulevi Peltola ja muut tekivät raskaasta aiheesta katsomisen arvoisen. Hyvää suomalaista on ilo suositella.

 

Köysi - Joskus poikasena tullut katsottua ja sen jälkeen välteltyä. Ajattelin sen olevan tylsän koska se tapahtumat kuvataan "yhdellä otoksella" reaaliajassa! Yllätyin elokuvan mielenkiintoisuudesta eikä se pitkästyttänyt lainkaan. Kuvaus oli toteutettu erinomaisesti, kameran ollessa kuin yksi tapahtumia seuraava henkilö. Filmirullan pituus oli 10 minuuttia ja Hitchcock suunnitteli elokuvan tapahtumat niin, ettei leikkausta huomannut lainkaan. Syntyy vaikutelma, että katsoisi yhtä 81 minuutin otosta.

 

16 Blocks - 16 korttelin mittainen henkeäsalpaava kujanjuoksu! Viihdyttävän jännittävä monta katselukertaa kestävä elokuva. Koko paketti toimii joka osaltaan erinomaisesti. Näyttelijät, ohjaus, käsikirjoitus, kuvaus, toiminta! Mitään siitä ei voi ottaa pois eikä mitään tarvitse lisätä, nappisuoritus!

 

Spotlight – elokuva joka tekee kunniaa median oikeille ”duunareille”!  Tutkivasta journalismista voi tehdä joko mielenkiintoista tai tylsää elokuvaa ja tämä edustaa ensiksi mainittua. Jännittävä elokuva pitää koskettavassa otteessaan koko sen keston. Toteutus on tyylikkäästi juonta tukeva. Kuvaus, ohjaus, käsikirjoitus ja näyttelijätyöskentely ovat huippuluokkaa. Vaikka tutkittava aihe on raskas, elokuva ei sitä ole vaan se on toteutettu rautaisella ammattitaidolla. Nykyisten toimittajien kannattaisi ottaa tästä mallia, eikä kopioida toisten uutisia.

 

Everest – ensimmäinen katsomani kolmiulotteinen elokuva jossa 3D oli luontevasti osa elokuvaa. Hyvin tehty, upeilla maisemilla ja kylmäävillä kohtaloilla kuorrutettu tositapahtumiin perustuva elokuva.

 

Locke – on elokuva jossa kaikki tapahtuu henkilöautossa jossa pääosan esittäjä sumplii puhelimen välityksellä asioitaan. Voisi kuvitella sen olevan tylsä, mutta kaikkea muuta. Tapahtumat ja puhelut vaihtuvat ajon aikana. Mies joka pyrkii hoitamaan työnsä tunnollisesti vaikka se on puhelimen välityksellä todella vaikeaa. Myös henkilökohtaiset puhelut avaavat pikkuhiljaa kuskin epätoivon syitä. Intensiivisen vangitseva elokuva joka kannattaa katsoa keskittyneesti.

 

The Grand Budapest Hotel - Wes Andersonin huikean visuaalinen mielikuvitusrikas elokuva. Tästä joko pitää tai ei ja kuulun ensiksi mainittuihin. Berliinin festivaaleilla Hopeisen karhun voittanut elokuva kannatta katsoa alusta loppuun.

 

Koskemattomat - Lämminhenkisellä huumorilla pyörätuoliin sidottu elokuva. Kärttyinen halvautunut valitsee huithappeli hoitajan ja siitä se lähtee käyntiin eikä vauhtia ja hauskoja tilanteita puutu.

 

Lopuksi viileyden esikuva!

Likainen Harry – Dirty Harry - Nuorena miehenä Clint Eastwood ja Lee Marvin olivat suosikki näyttelijöitäni. Harry Callahan on mies joka hoitaa tehtävänsä loppuun asti. Ihailin hänen päättäväisyyttään ja cooleuttaan. Toiminnan mies joka sai rikollisten lahkeet tutisemaan. Mies paikallaan!

 

Toivottavasti valikoimasta löytyi jokaiselle jotakin. Mukavia katseluhetkiä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elokuvahullu senioritubettaja joka kirjoittaa on aloittanut eläkkeellä myös yritystoiminnan. Youtubessa on omaa videomateriaalia kuudelta eri vuosikymmeneltä, jonka uskon olevan harvinaista myös globaalisti.

Kirjoituksia on syntynyt kaikesta mikä kiinnostaa samoin kuin videoita joita on kertynyt jo yli 500 ja reilut 1,2 miljoonaa katselukertaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla