Kirjoitukset avainsanalla huilumies

Mielestäni älykkyydellä ei ole suurtakaan merkitystä luovuudessa. Viisautta on ohjata ja vaalia lahjakkuuttaan oikeaan suuntaan, ei lannistua eikä hukata sitä!

Pohdin monesti miten Vesku olisi kehittynyt taiteilijana, jos hän ei olisi hajottanut lahjojaan niin moneen suuntaa. Nuorena pidin häntä pelkkänä koomikkona ja kaatuilijoiden Suomen mestarina, kunnes hän levytti Itkevän huilun. Olin ällikällä lyöty, voiko pelkkä pelle soittaa noin hyvin huilua? Myöhemmin Vesa-Matti Loiri on niittänyt mainetta näyttelijänä, soittajana, laulajana, jalkapallomaalivahtina ja on hän myös nyrkkeillyt. Joskus kiersi juttuja siitä, kun kung-fu karateka Frederik oli saanut turpiinsa Veskulta. Vesku itse on todennut, ettei hän jaksa keskittyä yhteen asiaan kovin kauan vaan hänellä pitää olla monta rautaa tulessa.

Visuaalisuus

 

Olen ollut aina visuaalisesti suuntautunut. Elokuvat ja kuvataiteet ovat kiinnostaneet.

Pidin pienenä piirtämisestä ja kaikki kehuivat tuotoksiani. Myöhemmin olen yrittänyt maalata, mutta liian pedanttina luovuuteni lähde on tyrehtynyt. En ole löytänyt uutta inspiraatiota, vaikka minua on patistettu jatkamaan taulujen maalausta.
 

Näyttämötaide


Setäni oli näyttelijä ja kävimme usein teatterissa. Kotona virittelin valaistusta taskulampuilla ja näyttelin perheelleni. Ikävä kyllä olin niin ujo, etten uskaltanut pitää koulussa esitelmää. Joten näyttelijä haaveet hautautuivat siihen.
 

Musiikki


Musiikki on kiinnostanut ja olen kuunnellut sitä laidasta laitaan sekä haaveillut, että osaisin soittaa jotain instrumenttia. Opettelin kitaran soittoa yksikseni, mutta tuloksia ei tullut siten kuin odotin joten menin kitarakurssille. Siellä opettaja totesi, että soittotaidon olevan 10 % lahjakkuutta ja 90 % raakaa työtä. Yritin puolivuotta ja opin hieman sointuja. Sitten opettaja neuvoi vaimentamaan soimattomat kielet. Tämä ei enää onnistunut ja intoni lopahti siihen. Soittotaito hyytyi pelkälle rämpytyksen tasolle.
 

Valo- ja elokuvat sekä videot


Kävimme isäni kanssa pienestä pitäen elokuvissa ja niiden katseleminen viehättää edelleenkin. Olen kuvannut valokuva-, kaitafilmi-, digi- ja videokameralla sekä leikannut ja editoinut materiaalia. Ollessani komennuksella Rautaruukilla vuonna 1999 projektipäällikkö pyysi videoimaan vanha jatkuvavalukoneen purkamisen sekä uuden rakentamisen ja tekemään siitä VHS-kasetin. Suunnittelun ohessa kuvasin 10 tuntia materiaalia, jonka sitten editoin valmiiksi.
 

YouTube

 

2009 syyskuun 24. päivänä iski salama nimeltään Kari Tykkyläinen.  Radiossa haastateltiin Karia ja hänen kokemuksiaan YouTubessa. Hänen Tykylevits kanavalla olevia videoita on katsottu miljoonia kertoja. Kävin vilkaisemassa hänen tuotoksiaan ja totesin, että miksipä en minäkin. Siitä lähti lentoon meikäläisen video innostus ja tällä hetkellä olen ladannut YouTubeen reilut 500 videota yhteiskestoltaan yli 40 tuntia ja katselukerrat ovat toisella miljoonalla.

 

Kirjoittaminen ja blokkailu

 

Olen kirjoitellut pikku juttuja kymmensormijärjestelmällä kielioppi virheiden säestyksellä, en ole antanut niiden hidastaa tahtia. Facebookin päivitysteni vuoksi, että eräs ystävä kannusti minua blokkailemaan. Rohkaisin mieleni ja toteutin hänen toiveensa.
 

Olisiko minusta ollut taiteilijaksi


Haaveilin usein olevani taitelija, mutta olisiko minusta ollut siihen? Olisinko jaksanut ammentaa aina vain uutta ja puurtaa eteenpäin niskalimassa? Entä uskallus laittaa itseäni likoon kuten poikani Reima? Taitelijan täytyy olla todella rohkea ja varustettu avoimella mielellä sekä puhtaalla sydämellä.

 

Loppupäätelmänä voin todeta, että olevani liian arka, lahjaton ja mukavuudenhaluinen luovaksi taiteilijaksi.
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elokuvahullu senioritubettaja joka kirjoittaa on aloittanut eläkkeellä myös yritystoiminnan. Youtubessa on omaa videomateriaalia kuudelta eri vuosikymmeneltä, jonka uskon olevan harvinaista myös globaalisti.

Kirjoituksia on syntynyt kaikesta mikä kiinnostaa samoin kuin videoita joita on kertynyt jo yli 500 ja reilut 1,2 miljoonaa katselukertaa.

Blogiarkisto

Kategoriat