Kirjoitukset avainsanalla Lucia

 

Vuosi on kulunut ensimmäisen Turun Lucia-mummon valinnasta.

Viime vuoden Lucia-mummo Anneli Virta on tuonut valoa ja hyvää mieltä Ruusukorttelin asukkaille ja muille vierailijoille.

Anneli oli vastaanottamassa seuraajiaan, vieraita ja omaisia. Paikalla oli myös jonkin verran median väkeä.

 

 

Tänään Anneli luovutti "kruununsa" seuraajalleen. Ehdokkaita oli seitsemän ihanaa elämänmyönteistä ja valoisaa mummoa joilla on asenne kohdillaan.

 

 

Kruunajaiset pidettiin Ruusukorttelissa. Ihmisiä oli sankoin joukoin seuraamassa ja jännittämässä uuden Lucia-mummon paljastusta.

Eniten ääniä sai numero 4. Helvi Kanninen 95 v. Onneksi olkoon !

"Kruunajaistilaisuus" oli kuin missikisoissa, niin hienoa oli.  

Anneli laski kynttiläkruunun Helvi Kannisen hiuksille, jonka jälkeen kaikki mummot kukitettiin ja heille luovutettiin Lucia-mummo diplomit.

 

 

 

 

"Kruunajaisten" jälkeen oli median haastatteluhetki, jonka jälkeen kahvitukset osallistujille ja läheisille.

 

Hyvää Lucian-päivää !

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Ruusukortteli on kaikille 65+ turkulaisille tarkoitettu hyvinvointikeskus Turussa. Käyn itse siellä uimassa ja saunassa silloin tällöin. Sekä vapaaehtoisena toisen kanssa pitämässä lukupiiriä.

 

Asukaslukumäärää en tiedä, mutta olen ajatellut, että pitäisköhän jo varata sieltä asunto, ihan vaan varalta, tulevaisuutta ajatellen. Sinne kun on monen vuoden jonot. Sieltä löytyy palvelua ja seuraa. Ja on viihtyisä paikka. Sitten kun on tarvis.

 

Tänään siellä oli joulujuhlat.

 

Oli joulupukki muorineen paikalla ja Petteri Punakuonokin oli päässyt mukaan. Muutamia tonttutyttöjäkin näytti siellä olevan. Toki vähän isompia. Unohtamatta Lucia kulkuetta.

 

Ensimmäistä kertaa on Turussa valittu Lucia-mummo. Ja hän sattuu asumaan Ruusukorttelissa. Minulla oli kunnia tavata tämä ihastuttava mummo, Anneli Virta nimeltään, 81v.

Nämä kolme alinta kuvaa on ottanut Tiia Laakso hyvinvointitoimialan viestinnästä.

 

Hän kertoi käyneensä monta vuotta Ruusukorttelissa ennen kuin muutti sinne kolme vuotta sitten.

Anneli on virkeä ja monitoiminen mummo.

 

Hän pitää fundeerauskerhoa, joka pitäisi pitää sisällään keskustelua turkulaisuudesta ja puheesta  murteella - jos ymmärsin oikein. Sekä aivojumppaa ja jumppaa.

 

Harrastuksena hänellä on avantouinti ja hän aikookin mennä Siperiaan avantouinnin MM-kilpailuihin, tosin hän ei aio kilpailla, mutta avantoon kylläkin.

 

Kysyin häneltä, että miltä tuntuu olla "julkkis" ? Noo, hämmentävältä. Kadulla oli tullut vastaan pari naista jotka olivat onnitelleet häntä, mutta ei hän ollut tuntenut heitä ;)

 

Olisipa itse vielä tuossa iässä yhtä virkeä kuin meidän Lucia-mummo, Anneli.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat