Huomasin kerran apteekissa ollessani, että minullahan menee lääkkeisiin enemmän rahaa kuin ruokaan. 

Onneksi en ole syntynyt kultalusikka suussa, koko tähänastinen elämä on mennyt säästöliekillä, noin niinkuin rahan suhteen. Mutta pieni eläke se vasta kouluttaakin. Kun ihminen vanhenee rupeaa lääkkeet dosetissa lisääntymään plus muut ravinteet ja rasvat päälle. Mistäpä sitä ihminen yleensä pihistää kuin ruuasta.

 

Tyttäreni kerran totesi että "äiti on hyvä nyhjäsee tyhjästä". Ruuasta oli kysymys. Kivijalkana osaamiseen oli tietysti sodan aikana pulaa kokenut äitini, joka on neuvonut tiettyjä kikkoja.Nykyään on vähän toisenlaista, valinnan varaa on.

Jääkaapissani ei ole mitään turhaa eikä herkkuja, ainoastaa ruoka ja perustarvikkeet esim. kananmunat, voi ym.

Olen aina ollut kaikkiruokainen ruuan suhteen, mutta olen jättänyt leikkeleet pois leivältäni. Leikkeleeksi käyvät kanamunat ja avocado joka on suosikkini. Ainoastaan kasvisruoka ei ole oikein innostanut.

 

En ole oikein vieläkään ymmärtänyt kuinka oikein käytetään esimerkiksi tofua ja mitä mitä kaikkea kasvistuotteissa löytyy. 

Ystävättäreni kerran teki ja opasti soijarouheen käytössä, joka korvaa jauhelihan. Ihastuin tähän tuotteeseen sen edullisuuden ja riittoisuuden tähden, makukin on kohdillaan. Sitä on tummaa ja vaaleeta soijarouhetta 500gr pussissa.Se on riittoisaa ja sitä on aina kotona. Eikä maksa paljon.

 

Olen vähentänyt makkaraa ja lihaa, en sen takia ettenkö niitä söisi jos joku niitä minulle toisi. Se vaan on yksi valinta kun ruuassa pitää säästää.

Torilta saa euron pusseja hedelmiä ja kasviksia. Varsinkin kesän aikana valikoima on torilla monipuolinen. Kalaa ostan yleensä Lidlistä koska se on siellä edullista ja siitä syö muutaman kerran.

 

Tein herkkuani kaalilaatikkoa ensimmäisen kerran soijarouheesta. Eipä maku siitä paljoa muuttunut. Hyvää oli.

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Sen lisäksi että vanhuksia törkeästi ylilääkitään heitä myös aliravitaan.

Suomessa olisi huomattavan paljon vähemmän vanhussairauksia, jos ravitsemus olisi hyvää. 

Tuotantoeläimet saavat vain kuumentamatonta ja täysipainoista ravintoa ja runsaasti kivennäissuoloja vitamiineineen eli ravintolisiä. Sellaista karjankasvattajaa pidettäisiin täysin pöhkönä joka syöttäisi niin vajaaravinteista, puhdistettua ja kuumennettua ravintoa karjalleen kuin me ihmiset syömme, ei antaisi ravintolisiä ja kun karja sairastaa kutsuisi eläinlääkäriä, joka määräisi tarvittavia pakollisia lääkkeitä. Näinhän me ihmiset itsellemme teemme. Se taas johtuu siitä että sairaiden hoitaminen on monille (erityisesti lääketeollisuus) hyvä liiketoimi, mutta terveys ei.

Sen lisäksi että vanhusten ruoka on huonoa eli vajaaravinteista he eivät myöskään saa tarvitsemiaan ravintolisiä. D-vitamiinia 100  µg , magnesiumia, kalan Omega-3 rasvahappoja (EPA ja DHA), folaattia 800 mcg, B-vitamiineja (B1, B2, B3, B5, B7 ja B12) ja riittävästi Seleeniä, E-vitamiiinia, Sinkkiä ja Jodia olisivat terveyteen ja hyväkuntoisuuteen erittäin tärkeitä. Mikä hoitokoti tai muu laitos antaa näitä? Tuskin yksikään. 

Heikentyneiden vanhusten eläkkeetkin menevät suurelta osin sairauskuluihin. Näin törkeä hyväksikäyttö vain jatkuu muka asiantuntijoiden myötäsiunauksella. 

Sama ongelma on kaikessa laitosruokailussa (koulut, päiväkodit, sairaalat ja jopa työpaikkaruokalat). Laitosruokailussa yleensäkin "laatu" on sitä että ruuassa on vähän kasviksia, hyviä rasvoja ja proteiinia. Mitä siitä että ruoka ei ole ravitsevaa tai energia tulee lähes pelkästään hiilareista ja epäterveellisistä siemenöljyistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla