Kirjoitukset avainsanalla kävelykeppi

 

Joulu on tullut minulle tänä vuonna aikaisin. Toiveissa on ollut pari asiaa, mutta kynnys ollut vähän korkea.

Kokoon taitettava kävelykeppi ! Rahat eivät riittäneet kepin ostoon. Tulinpa maininneeksi siitä tyttärelleni.

 

Tyttäreltäni sitten sain lahjaksi kokoon taitettavan kävelykepin. Kaunis onkin, naisellinen, keppi on täynnä kukkasia. Aina ei keppiä tarvitse, mutta  tulee tilanteita jolloin keppi on tarpeen. Tämä kokoon taitettava on kätevä, se mahtuu laukkuun, on kevyt ja on pois käsistä silloin kun ei sitä tarvitse. Pieni turva nopeasti saatavilla.

 

Pitempään mielessä on ollut nelipyöräinen kauppakassi. Pitemmille matkoille se on erittäin kätevä, voi enemmän tavaraa kuskata ja istahtaakin välillä.

 

Juttelin tuttavan kanssa puhelimessa. Hän oli käynyt automessuilla ja tarvis olisi vaihtaa autoa, johon minä sitten lausumaan, että haen ensi viikolla nelipyöräisen.

Älä, minkä merkkisen auton aiot hankkia ? Johon minä: rollaattorin.

 

Tätä olen miettinyt tosi pitkään. Lääkärikin jo ehdotti ja ystävät ovat kannustaneet. Ikää tulee ja vaikka mieli on kuin kolmikymppisellä, niin ei se estä kehon rappeutumisia. Eräs tuttuni sitten sanoi minulle, että hän käyttää rollaattoria kauppakassina. Tämä lause antoi sitten sysäyksen rollaattorin hankintaan.

 

Syy hankintaan oli estynyt liikumisen halu. Turvattomuus siitä, kun ei tiedä milloin lähtee jalat alta ja selän väsyminen pitemmillä kävelylenkeillä. Selästä kaikki välilevyt ovat kuluneet. 

 

Penkkejä kun on harvakseltaan matkan varrella, niin nyt on istuinkin mukana. Ja myös kassi edessä. Tämä rollaattori on "sporttimalli" - kevyt, kasaanmenevä, ei vie paljon tilaa.

 

Kun hain rollaattorin, niin askel oli reippaampi, selkä suorana, sekä mieli korkealla, kerrankin oli varma olo kävellessä. Ja tieto siitä, että voit istahtaa levähtämään milloin vaan.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Blogiarkisto

Kategoriat