Ei pitänyt joulun aikaan kirjoitella mitään, mutta kun jotain täytyy tehdä vaikka pitikin vaan lötkötellä.

Joulurauha alkaa aina katsomalla joulurauhan julistus suomen Turusta. Se on perinne.

Vaikka asunkin Turussa, en ole koskaan vielä ehtinyt olla paikalla jouluna kuuntelemassa tätä perinteistä tapahtumaa, nytkin tyttären luona nauttimassa lapsenlapsista ja yhdessäolosta. Tapanina sitten siirrytään pojan luokse pikkupoikien kanssa olemaan. Joulupäivähän on se päivä kun ei mennä minnekkään, eikä vieraita yleensä tule. Se on vaan perheen kesken oleilua.

 

Aatonaattona lastenlasten kanssa leivottiin pipareita ja piparitaloja. Sitten äidin ja ukin kanssa käytiin kuusi hakemassa. Ja sen koristelua. Muutenkin luotiin joulutunnelmaa. Tytöt olivat jo aiemmin koristaneet oman pikku kuusensa.

 

Joulupäivän lötköttelyä, silloin saa olla miten tahtoo, vaikka pyjama päällä koko päivän ja vaan nauttia rauhasta ja kirjojen lukemisesta. Lapsilla on paljon tekemistä uusien lahjojen tutkimisessa.

Ja tietenkin ihanien jouluruokien parissa. Ruoka tottumukset ovat ajan myötä vähän muuttuneet, ehkä terveellisempään suuntaan. Ei niin paljon mässäilyä, laatikoitakin puolet vähemmän mitä ennen, samoin kinkku on keventynyt painoltaan, mutta niitä pitää kyllä silti olla, ettei perinteet unohdu. Kaloihin nykyään panostetaa enemmän. Kaloja on monenlaista, siikaa, lohta, Båssen-, Ruustinnan-, lasimestarin- ja appelsiinisilliä, ja jouluherkku, mätiä !

 

Joulupäivän aamiainen on sitten vähän hemmottelua, tytöille karkkikaakaota. Ja sitä ei kyllä joka aamu saa !

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Seniorin sessio kertoo Maija-Liisan näkökulmasta asioista, ikääntymisestä ja sen tuomasta ”ihmeellisyyksistä”. Ei ole vaan yhtä asiaa, vaan elämästä yleensä. (Ei aina) Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa ! 

 

Maija-Liisa Ryhänen on eläkkeellä oleva 71-vuotias neljän lapsen äiti ja kuuden ihanan lapsenlapsen mummi. Työelämässä toiminut visuaalisena suunnittelija. Harrastuksina ollut piirtäminen, maalaaminen ja käsityöt. Nykyään kuntosalilla käynti ja bloggaaminen.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla